Simona Ionescu / Redactor Șef

Aromă de weekend: Rețeta fantasticei salate de cartofi copți zdrobiți

Aromă de weekend: Rețeta fantasticei salate de cartofi copți zdrobiți
Ați mâncat cartofi copți, cartofi zdrobiți, ați mâncat salată de cartofi, dar ați mâncat salată de cartofi copți și zdrobiți?!

Această salată de cartofi este una vegetariană și atât de crocantă încât nu o veți uita ușor.

Cartofi zdrobiți, țelină, ceapă verde și roșie, pătrunjel, mărar și o vinegretă de capere cu muștar Dijon – iată ingredientele care promit multă savoare.

Ingrediente pentru salată de cartofi

1 kilogram de cartofi baby gold

2 1/2 linguri de ulei de măsline, împărțite

1/2 linguriță de praf de usturoi

1/2 linguriță de praf de ceapă

1/2 linguriță de oregano

1/4 linguriță de sare

2 tulpini de țelină, tocate mărunt

2 tulpini de ceapă verde, tocate mărunt

1/4 ceapă roșie tăiată mărunt, înmuiată în apă timp de 15 minute

O mână de pătrunjel, tocat grosier

2 linguri de mărar tocat grosier

Ingrediente dressing

1 1/2 linguriță de muștar Dijon

1 cățel mare de usturoi, tocat mărunt

1 lingură de capere, tocate mărunt

4 linguri de oțet de vin roșu

Sucul de la 1/2 lămâie

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 220 de grade Celsius. Adăugați cartofii într-o oală mare, acoperiți cu apă și aduceți la fierbere. Gătiți timp de aproximativ 30 – 35 min până când cartofii sunt fragezi și ușor de străpuns cu o furculiță. Scurgeți într-o strecurătoare și lăsați cartofii să se așeze timp de 5 minute pentru a se răci.

Adăugați cartofii într-un castron împreună cu 1 1/2 lingură de ulei de măsline, praf de usturoi, praf de ceapă, oregano și sare. Se amestecă până când cartofii sunt acoperiți și se adaugă pe o foaie de copt tapetată cu hârtie pergament. Zdrobiți cartofii cu fundul unui pahar, apoi stropiți-i cu restul de 1 lingură de ulei de măsline. Coaceți la cuptor timp de aproximativ 40 de minute, până când cartofii devin aurii și crocanți.

În timp ce cartofii se coc, pregătiți legumele și dressingul (amestecați ingredientele pentru dressing într-un bol mic). Când cartofii sunt gata, lăsați-i să se răcească puțin, astfel încât să nu mai fie fierbinți, apoi adăugați-i într-un bol mare. Adăugați restul ingredientelor pentru salată și stropiți-le cu dressingul preparat. Amestecați până când cartofii sunt acoperiți uniform. Gustați și asezonați cu mai multă sare și piper, dacă doriți.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carina Wolff (@kalememaybe)

Sursa: Instgaram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre