Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de Brioșe Hot Dog – cele mai simple și rapide. Inspirate din bucătăria asiatică

Rețetă de Brioșe Hot Dog – cele mai simple și rapide. Inspirate din bucătăria asiatică
Chiflele Hot dog din brutăria asiatică mai sunt denumite și „purcei înveliți” sau  saladitos. Indiferent cum le-am spune, ideea e că sunt ultra rapid de preparat.

Fără mari pretenții gastronomice, dar delicioasă și apetisantă este această rețetă de brioșe Hot dog. Rețeta originală presupune prepararea în casă a aluatului ultra pufos pentru brioșe. Dacă nu aveți timp puteți cumpăra aluat gata preparat, de la orice hipermarket. În cazul în care vă decideți să pregătiți singuri aluatul, e de reținut că trebuie să intrați în bucătărie de două ori. Prim dată seara, pentru a amesteca starterul cu drojdie. Sau maiaua. A doua zi veți putea prepara aluatul, folosind-o.

Ingrediente Brioșe Hot dog

Starter dulce și tare (Se lasă la dospit peste noapte) – 25g drojdie

90 g de făină

35 g de apă

10 g de zahăr

Aluat principal – starterul (maiaua)

240 g de făină de pâine

150 g de lapte

1 gălbenuș de ou

10g lapte praf (opțional)

40 g de zahăr

40g Unt

4g Sare

Umplutură – Cârnați

Brânză preferată (opțional)

Mod de preparare

Pentru a pregăti maiaua, seara, amestecați ingredientele și lăsați-le la temperatura camerei să acționeze. A doua zi, amestecați toate ingredientele pentru aluat cu excepția untului, până când aluatul devine tare și destul de elastic. Adăugați treptat untul tăiat în prealabil în cubulețe mici și frământați până când se face un aluat omogen și nelipicios. Se lasă aluatul să se odihnească, într-un loc călduț, până când își dublează volumul.

Împărțiți aluatul în 14 porții și tăvăliți-le pe planșetă, până ce devin niște bile. Aplatizați și dați-le formă așa cum se arată în videoclip. Puneți apoi la dospit până se dublează în volum.

Preîncălziți cuptorul la 185 de grade Celsius. Se sparge oul și se ung brioșele, apoi se presară cu topingul dorit. Poate fi un amestec de parmezan ras, pesmet și semințe de susan negru. Coaceți la 185 de grade Celsius timp de aproximativ 18 min. Opțional, topiți unt deasupra lor, când sunt gata, pentru strălucire.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre