Bruschetta – aperitiv de origine italiană

Rețeta provine din Italia Centrală și de Sud. Pâinea proaspăt prăjită, ca de exemplu Pane Pugliese (cu o crustă dură), se freacă, încă caldă, cu o jumătate de cățel de usturoi și se unge cu ulei de măsline, cu piper și sare după gust și se consumă imediat.
Această rețetă a intrat însă în meniurile restaurantelor, iar prepararea a mai adăugat ingrediente. Ideea de bază e aceeași: bruschetta se face din pâine (nu neapărat) proaspătă prăjită cu ulei de măsline și se consumă imediat. Este absolut delicioasă, iar combinația de usturoi și ulei de măsline este senzațională. Iată cum se face bruschetta.
Cel mai cunoscut mod de preparare e tipic zonei Napoli. Bruschetta cu roșii și busuioc. În acest caz roșiile tăiate în cubulețe (miezul va fi eliminat) sunt amestecate cu usturoi, busuioc, ulei de măsline și puțină sare și piper. Pâinea (pâinea albă obișnuită) va fi prăjită și unsă chiar înainte de servire cu amestecul de roșii-usturoi. Această variantă este foarte frecventă în Toscana și zona Napoli.
8 felii de pâine (se poate folosi bagetta proaspătă), 1 cățel de usturoi, 40 ml ulei de măsline, câteva felii de cașcaval, 1 roșie mică, verdeață, câteva felii de prosciutto, 1 ou.
Se iau feliile de pâine și se rumenesc pe tigaie la foc mare fără ulei pentru 1 – 2 min. Putem coace pâinea și în cuptor sau toaster. Imediat scoase din tigaie, feliile de pâine se freacă pe partea exterioară cu cățelul de usturoi, după care se stropesc sau se ung cu o perie cu uleiul de măsline.
Se aranjează deasupra după imaginația fiecăruia, roșia tăiată cuburi mici, felii de cașcaval, felii de ou, prosciutto, verdeață. Bruschette-le sunt gata. Se servesc cu ceai la dejun sau ca gustare.
Sursa: Bunica.md
Face parte din echipa Rețete și vedete încă de la lansarea publicației, în 2020, aducând cu ea o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, la Evenimentul Zilei, dar și în agenții de presă internaționale (Agence France Presse și Associated Press) și radio (Radio 21). De asemenea, activează cu succes și în domeniul relațiilor publice, îmbrățișând proiecte de PR cultural și de business. Este, de mulți ani, PR-ul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara și co-fondator la o publicație unică în peisajul media național, dedicată celor mici și părinților lor, Știri pentru copii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook