Simona Ionescu / Redactor Șef

Burger delicios cu aromă de barbeque, pregătit la tigaie

Burger delicios cu aromă de barbeque, pregătit la tigaie
Nu oricine vrea să se bucure de plăcerea unui grătar delicios și savuros. Dar cum poți rezolva situația asta, chiar la tine acasă? Simplu și rapid, cu o rețetă spectaculoasă de burger suculent. Se prepară la tigaie.

Nu toți avem posibilitatea de-a merge la pădure sau în spațiile special amenajate pentru a face un grătar, dar dacă folosești câteva trucuri utile îți poți oferi plăcerea unei rețete cu gust de barbeque, chiar la tine acasă! Cum se face cel mai bun burger din lume Pentru a pregăti rețeta noastră de burger delicios vei avea nevoie de câteva ingrediente și de o tigaie bună.

Ingrediente

700 – 800 gr carne de vită (tocată), sare și piper, un ou, sos barbeque, chifle de burger, felii de cașcaval sau bacon (opțional), legume preferate (ceapă, roșii, castraveți murați, salată etc)

Cum se face simplu și rapid rețeta de burger aromat

Într-un vas încăpător se amestecă bine de tot carnea cu oul, condimentele și puțin sos barbeque, până ce totul se transformă într-un amestec omogen. Se dă forma burgerilor și se pune tigaia la încins. Ideal e să folosiți o tigaie cu înveliș antiaderent.

Rumenim bucățile de carne pe ambele părți, până ajungem la textura dorită (mai prăjiți sau mai suculenți). Chiflele se taie în jumătăți, se ung cu sos barbeque (sau ketchup, maioneză, sos de usturoi etc) și se pun ingredientele dorite, tăiate în felii subțiri (ceapă, roșii castraveți murați etc). Carnea fierbinte se pune pe una dintre jumătăți, se adaugă imediat cașcaval feliat (sau felii subțiri de bacon prăjit) și apoi se pune și cealaltă jumătate. Am obținut un super burger, făcut ca la carte!

Secretul unei rețete reușite constă nu doar în prospețimea ingredientelor alese, ci și în calitatea instrumentelor de gătit folosite. Tigaia antiaderentă ne-a permis să gătim burgerul fără grija că se va lipi carnea, chiar dacă nu am folosit ulei deloc.

Sursa: Chefi la cuțite

Corbu și Șarona, câinii preferați ai lui Nicolae Ceaușescu, s-au stins de dorul stăpânului

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre