Simona Ionescu / Redactor Șef

Cârnați copți în aluat. Rețeta lui Adi Hădean

Cârnați copți în aluat. Rețeta lui Adi Hădean
Arată fabulos! Cârnați copți în aluat, după rețeta lui Adi Hădean, celebrul bucătar ardelean.

Putem să gătim rețete interesante, cu celebrul bucătar Adi Hădean. Blogul lui este unul dintre cele mai vizitate din țara noastră, iar ardeleanul știe ce spune. Puteți să îl urmăriți și la emisiunea ”La cină”, pe Digi 24, unde gătește, sâmbătă seara, pentru invitații Ionelei Năstase.

Pe Adi Hădean puteți să îl urmăriți și la emisiunea ”La cină”, pe Digi 24, unde gătește pentru invitații Ionelei Năstase.

Cârnați copți în aluat. Rețeta lui Adi Hădean

Adi Hădean (43 de ani) a reușit să se evidențieze nu doar prin talentul și pasiunea pentru ceea ce face, cât și prin ideile sale creative și implicarea în cauze sociale. Aleargă anual la maratoane și semimaratoane pentru a aduna bani și a susține cauze sociale și învață copiii să mănânce sănătos.

”Vreau să vă mărturisesc faptul că iubesc rețetele rapide și gustoase. Mai ales când am mult de lucru și nu prea am timp de petrecut în bucătărie. Rețeta aceasta este ideală pentru o zi plină sau pentru un brunch rapid cu prietenii. Cheia este să folosiți produse de calitate și preparatul final va fi pe măsură”, scrie Adi Hădean pe blocul său, adihadean.ro.

Ingrediente

  • 2 cârnați copți încet și afumați
  • 1 lingură de unt
  • 4-6 felii de bacon
  • 2 frunze de salvie
  • 125 g de făină
  • un praf de sare
  • 1 ou și 1 albuș
  • 150 ml de lapte
  • 150 ml de apă minerală
  • cimbru
  • câteva roșii cherry.

Mod de preparare

”Am topit untul într-o tigaie și am prăjit cârnații timp de 5 minute cu frunzele de salvie. Apoi i-am scos pe o farfurie, i-am învelit în bacon și i-am mai pus la prăjit 3-4 minute. Apoi am așezat cârnații într-un vas ceramic, potrivit pentru cuptor.

Pentru aluat, am amestecat făina cu sarea, oul întreg și albușul și am adăugat treptat laptele și apa minerală.

La final, am presărat cimbru și am turnat aluatul în vasul ceramic, printre cârnați (cu grijă, să nu îi acoperiți cu aluat). Am presărat și roșiile pe ici, pe colo, printre cârnați și apoi am dat totul la cuptor, la 200 °C, timp de 30-35 de minute. Recomand să mâncați cald, cu prietenii sau fără”, explică Adi Hădean. Sursa: adihadean.ro


Maia Morgenstern: Actorilor le e foame pentru că nu muncesc

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre