Simona Ionescu / Redactor Șef

Carne de vită cu fasole neagră, o rețetă asiatică delicioasă

Carne de vită cu fasole neagră, o rețetă asiatică delicioasă
Această rețetă e foarte solicitată în restaurantul Wolf of Wok Street  al lui Vincent Yeow Lim, un celebru creator de conținut pe rețelele sociale.

Tânărul chef dezvăluie că „această rețetă a fost foarte solicitată” și că așa cum e prezentată  „ea va hrăni două persoane sau o persoană flămândă”. Iată rețeta.

Ingrediente pentru carne de vită cu fasole neagră

200 g de carne de vită

1 linguriță de praf de pui

1 linguriță de supă concentrată

1/2 linguriță de sare

1/2 linguriță de zahăr

1/2 linguriță de praf de copt

un vârf de cuțit de piper alb

1 linguriță de ulei vegetal

2 linguri de apă

1 linguriță de amidon de porumb

Sos de fasole neagră: 1 linguriță de pastă de fasole neagră

1 cană de bulion de pui chinezesc (condimentat cu pudră de pui, sare, zahăr și piper alb)

1 linguriță de sos de stridii

1 linguriță de soia neagră

1 linguriță de usturoi tocat mărunt

1 lingură de amidon de cartofi (1 linguriță de amidon și 1 lingură de apă)

Legume: 20 g ardei verde (gogoșar)

20 g de morcovi felii

20 g de broccoli

5 g muguri de bambus

10 g ceapă brună

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vincent Yeow Lim (@dimsimlim)

Mod de preparare

Marinați peste noapte carnea de vită cu ingredientele de mai sus. A doua zi, în wok-ul dumneavoastrp adăugați 2 linguri de ulei și rumeniți carnea timp de  două minute sau până când este gătită. Apoi scoateți carnea de vită și puneți-o deoparte. Adăugați în wok usturoiul și pasta de fasole neagră, alături de ceapa tocată, și gătiți-o până ce se  fragmentează. Adăugați apoi toate celelalte legume în wok și gătiți timp de două minute. Adăugați carnea de vită înapoi în wok și amestecați-o cu legumele timp de 1 minut. Adăugați și condimentele rămase înapoi în wok.

De jur împrejurul wok-ului, adăugați 1 linguriță de ulei de susan și 1 linguriță de vin Shaoxing (n.r. acesta e un vin de gătit specific chinezesc. puteți înlocui cu alt vin pe care îl aveți. În această etapă, casa dumneavoastră ar trebui să miroasă ca un restaurant chinezesc. Se îngroașă mâncarea cu o suspensie de amidon de cartofi.  tot ce mai aveți de făcut e să serviți și să savurați.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre