Garnituri delicioase pentru cârnați, friptura de porc, pui, vită sau miel. Gospodinele vor fi încântate, iar invitații se vor delecta cu cele mai bune preparate.
Piețele abundă de cartofi noi, care abia așteaptă să fie puși la cuptor, alături de rozmarin și usturoi, apoi savurați. Ingredientele necesare sunt 1 kg cartofi mici și copți, câteva fire de rozmarin, 5-6 linguri cu ulei de măsline, 1 căpățână de usturoi, ½ linguriță cu cimbru, sare, piper.
Mod de preparare
Spălați bine cartofii și așezați-i cu tot cu coajă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presărați peste ei cimbru, sare, piper și rozmarin, stropiți-i cu ulei de măsline. Puneți în tavă și mai mulți căței cu usturoi, puțin zdrobiți, dar fără să-i decojiți. Acoperiți tava cu o folie de aluminiu și introduceți în cuptorul încins.
După circa 45 de minute, îndepărtați folia și verificați dacă legumele sunt moi, folosind o furculiță. Ultimul sfert de oră lăsați cartofii fără folie deasupra, pentru a se rumeni.
Sparanghel la grătar cu lămâie și parmezan
O altă garnitură excepțională pentru friptura de miel este sparanghelul cu lămâie și parmezan. Ingredientele necesare pentru un astfel de produs minunat sunt: 500 g sparanghel, 2 linguri cu ulei de masline, 1-2 linguri cu zeamă de lămâie, sare, piper, ½ cană cu parmezan ras.
Mod de preparare
Spălați binele tijele de sparanghel și ungeți cu zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare și piper. Adăugați apoi parmezanul ras, apoi puneți pe grătarul încins. Lăsați în jur de șapte, opt minute și aveți grijă să le întoarceți pe toate părțile. Pentru un gust cu adevărat formidabil, sparanghelul se consumă cu parmezan ras pe deasupra.
Spanac cu semințe de pin și usturoi
Friptură de miel cu garnitură de spanac cu semințe de pin și usturoi? E un adevărat deliciu, pe care trebuie să-l încercați. Ingredientele necesare sunt: 1 kg spanac, 3 linguri cu ulei de măsline, 4 linguri cu semințe de pin, 2-3 căței de usturoi.
Mod de preparare
Se spală bine spanacul și se pune apoi la sotat într-o tigaie cu ulei și puțină apă. Într-o altă tigaie, puneți ulei de măsline și prăjiți semințele de pin două minute. Adăugați și usturoiul tocat cât mai mărunt și lăsați să se prăjească un minut, amestecând continuu. Așezați spanacul în tigaia cu pin și usturoi și amestecați din nou, în jur de patru minute. Garnitura se va asezona cu sare și piper după gust și se servește caldă.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook