Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce să mănânci și ce să nu mănânci vara

Ce să mănânci și ce să nu mănânci vara
În sezonul cald distracția ocupă primul loc pe lista priorităților, așa că atenția către regimului alimentar dispare. Merge să mâncăm o înghețată sau un porumb fiert?

Ar părea că pepenele alăturat mesei de prânz și înghețata de fructe răcoritoare prind bine dietei, dar, un studiu demonstrează contrariul: copiii iau în greutate de trei ori mai mult vara, față de restul anului.

Costițele de porc și înghețata sandwich sunt pe lista celor mai rele alimente pentru corpul nostru în timpul verii deoarece conțin un număr crescut de calorii.

Servite la restaurantele de pe plajă, coastele vin în toate formele și dimensiunile, dar indiferent de modul în care sunt servite, acestea trebuie excluse din meniu. Un sfert de kilogram de coaste de porc conține 288 de calorii încărcate cu grăsimi saturate, toate acestea înainte de a fi îmbibate în sosul de barbeque. Ia lângă delicioasele coaste se mănâncă fie cartofi prăjiți, fie pâine.

Pare a fi un mic desert inofensiv, dar înghețata sandwich nu este deloc bună pentru organismul tău. Cu aproximativ 500 de calorii și multe arome artificiale și grăsimi saturate, înghețata îți încetinește metabolismul și te predispune îngrășării.

Există, însă, și lucruri bune. Bune de mâncat. Dulciurile pot fi înlocuite de pepene, un fruct răcoritor și dulce, cu un conținut ridicat de apă ce previne dezhidratarea în zilele în care căldura devine greu de suportat.

Porumbul copt este un alt snack sănătos, bogat în fibre și cu puține calorii.

Cocktailul de crevete este excelent pentru o gustare de după-amiază, aperitiv la o petrecere sau pentru un prânz ușor. Bogat în proteine ​​și sărac în calorii, este o variantă de energizant natural numai bună în sezonul cald.

Rețeta pentru dovlecei gratinați. Un preparat ușor și sănătos, de sezon

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre