Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai dulce prăjitură: Tort cu nucă, glazură de ciocolată și caramel

Cea mai dulce prăjitură: Tort cu nucă, glazură de ciocolată și caramel
Prăjiturile fac parte din viața noastră și ne-am obișnuit să cerem „ceva dulce” din când în când măcar.

Rețeta acestui tort cu nucă, glazură de ciocolată și caramel este un deliciu dulce și savuros. Aromele se amestecă fabulos, iar cele două straturi de glazură, unul de ciocolată albă, altul de ciocolată amăruie, sunt perfecte deasupra creme de caramel. Descoperiți rețeta preparată de Carmina Elena, și împărtășită publicului larg pe contul ei de Instagram, așa cum era ea preparată în familie. „Mi-a făcut-o mama de nenumărate ori, iar acum am îndrăznit să o fac și eu așa că vă las rețeta mai jos”, mărturisește bucureșteanca.

Ingrediente pentru tort cu nucă, glazură de ciocolată și caramel

Blat cu nucă: 8 albușuri.

8 linguri zahăr.

200g nucă măcinată.

4 linguri făină.

1 linguriță praf de copt.

Glazură ciocolată albă: •100g ciocolată albă (Milka).

•2 linguri ulei.

Cremă caramel: •200g zahăr.

•200ml smântână lichidă.

•60g unt.

•120g alune nesărate, prăjite.

Glazură ciocolată amăruie: •250g ciocolată amăruie ( Milka).

•2 linguri ulei.

Mod de preparare

Se bat albușurile spumă cu un praf de sare, adăugând treptat zahăr până se topește.  Nuca măcinată se amestecă cu făina și praful de copt cu ajutorul unui tel. Pe o tavă cu hârtie de copt se bagă la cuptor la 30 minute până se rumenește complet blatul viitorului tort cu nucă și caramel.

Glazura de ciocolată albă se obține topind la bain-marie ciocolata împreună cu uleiul. O turnăm doar peste blatul răcit complet și lăsăm totul la rece până pregătim caramelul. Pentru caramel se pune zahărul la topit până devine lichid. Se adaugă smântâna de gătit și se amestecă până se omogenizează. Dăm de pe foc, adăugăm untul, omogenizăm, adăugăm nucile și lăsăm la rece.

Când s-a răcit complet turnăm peste blatul de ciocolată albă, care și ea trebuie să fie complet rece. Glazura de ciocolată amăruie se face exact ca și glazura din ciocolata albă. Se pune deasupra abia după răcirea completă a prăjiturii.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre