Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai faimoasă plăcintă cu pui din Maroc: Chicken bastilla. Rețetă surpriză pentru invitați

Cea mai faimoasă plăcintă cu pui din Maroc: Chicken bastilla. Rețetă surpriză pentru invitați
Un amestec unic de arome cum doar în Maroc se pot întâlni fac din Chicken bastilla, o plăcintă care merită primul loc pe podium. Rețeta este extraordinară și sigur veți mai cere o porție în plus.

Când invitații sunt deosebiți și pe masă trebuie să se găsească un produs culinar de top. Ce spuneți ce Chicken Bastilla? Este cea mai faimoasă plăcintă cu pui din Maroc, iar rețeta este cu adevărat extraordinară.

Pui cu șofran, umplutură de omletă picantă și un topping crocant de migdale prăjite îndulcite cu apă de flori de portocal. O garnitură de zahăr pudră și scorțișoară și Chicken bastilla, plăcinta preferată a marocanilor e bună de pus în fața invitaților. Este o rețetă pretențioasă la gătit, dar o puteți încerca măcar o dată pentru a vă impresiona musafirii.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o asemenea minunăție, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 pui, ¼ cană cu ulei de măsline, ¼ cană cu unt nesărat, 2 cepe mari, tocate grosier, 1 lingură cu ghimbir măcinat, 2 lingurițe cu sare. Vă mai sunt necesare 1 ½ lingurițe cu piper alb proaspăt măcinat, 1 linguriță cu piper negru proaspăt măcinat, 1 linguriță cu turmeric măcinat, 1 linguriță cu fire de șofran mărunțite, 2 până la 3 bețișoare de scorțișoară.

Pentru umplutura de ouă e nevoie de ¼ cană cu coriandru proaspăt tocat grosier, 8 ouă mari, bătute. Pentru glazura de migdale: ¼ cană cu ulei vegetal, 2 căni cu migdale întregi, ½ cană cu zahăr, 2 linguri cu apă de flori de portocal, 1 lingură cu unt nesărat, mai moale. Aluatul se va realiza din ulei vegetal, ½ cană cu unt nesărat, aluat, 1 gălbenuș de ou, bătut. Pentru garnitură: 1/2 cană zahăr, 2 până la 3 linguri cu scorțișoară măcinată.

Mod de preparare

Tăiați puiul în bucăți, aruncând pielea. Adăugați untul și uleiul într-o oală rezistentă și încălziți la foc mediu până se topește untul. Se adaugă ceapa și se gătește, amestecând, până devine translucidă. Adăugați condimentele și gătiți, amestecând constant, aproximativ un minut.

Se adaugă bucățile de pui și se amestecă din nou. Acoperiți și gătiți la foc mediu spre mediu-mare, amestecând ocazional, timp de aproximativ o oră sau până când puiul este foarte fraged și se desprinde de pe os. Nu adăugați apă și aveți grijă să nu ardeți puiul sau sosul, deoarece acest lucru va strica preparatul.

Se rupe carnea în bucăți mici

Se transferă puiul gătit pe o farfurie și se reduce sosul din oală. Se amestecă din când în când și se reglează căldura după cum este necesar pentru a preveni arderea. Se îndepărtează și se pun bețele de scorțișoară. În timp ce sosul scade, iar puiul este încă cald, se alege carnea de pe oase, rupând-o în bucăți mici. Se pune într-un castron și se amestecă cu câteva linguri din amestecul de ceapă. Se acoperă carnea și se lasă deoparte.

Cum se prepară umplutura din ouă

Cea mai faimoasă plăcintă cu pui din Maroc

Se transferă restul de ceapă redusă și uleiul într-o tigaie mare antiaderentă. Se adaugă coriandrul și se fierbe timp de 1 până la 2 minute. Adăugați ouăle bătute și gătiți ca pentru o omletă. Aveți răbdare, deoarece va dura până la 10 minute pentru ca ouăle să se închege. Puneți umplutura de ouă deoparte.

Pentru a pregăti garnitura de migdale, încălziți uleiul vegetal într-o tigaie la foc mediu până când uleiul strălucește. Se testează uleiul lăsând să cadă o migdală. Dacă în câteva secunde se ridică rapid bule mici în jurul migdalei, uleiul este gata. Dacă uleiul fierbe și stropește imediat, este prea fierbinte. Prăjiți migdalele până devin aurii. Când migdalele sunt bine colorate, transferați-le pe o tavă tapetată cu prosoape de hârtie pentru a se scurge și a se răci.

Migdalele prăjite vor continua să se întunece puțin după prăjire, așa că aveți grijă să nu le ardeți cât timp sunt în ulei. Când migdalele s-au răcit complet, se pasează într-un robot de bucătărie până când sunt măcinate fin. Puneți-le într-un bol și încorporați zahărul pudră, apa de flori de portocale (poate fi și sirop) și untul înmuiat. Se lasă deoparte.

Cum se asamblează plăcinta cu pui

Ungeți cu ulei o tavă rotundă mai mare. Ungeți cu unt topit fiecare foaie de aluat. Suprapuneți 3 sau 4 straturi de aluat sau straturi duble de aluat în mod circular, astfel încât jumătățile interioare ale aluatului să se suprapună în centru, iar excesul de aluat să cadă peste marginile tăvii.

Așezați în centrul formei un cerc de aluat, pentru a forma fundul plăcintei. Acoperiți cercul cu umplutura de pui și distribuiți umplutura de ouă peste pui. Acoperiți umplutura de ouă cu un alt cerc de aluat uns cu unt. Se întinde umplutura de migdale peste acest strat de aluat. Îndoiți excesul de aluat în sus și peste migdale pentru a închide plăcinta. Se aplatizează și se netezesc toate zonele voluminoase.

Plăcinta se poate păstra în congelator până la o lună

Ungeți cu unt marginile pliate ale aluatului și acoperiți cu încă 3 straturi suprapuse de aluat. Rabatați marginile de aluat în jos și băgați-le cu grijă sub plăcintă, modelând și dând formă bastilei pe parcurs. Întindeți gălbenușul de ou pe partea superioară și laterală a plăcintei. Bastilla este acum pregătită pentru coacere sau poate fi acoperită cu o folie de plastic și depozitată în frigider timp de o zi sau în congelator timp de o lună.

Sursă foto: www.thespruceeats.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre