Simona Ionescu / Redactor Șef

Înainte de vacanța în Grecia, testați rețeta. E cea mai simplă plăcintă grecească cu feta

Înainte de vacanța în Grecia, testați rețeta. E cea mai simplă plăcintă grecească cu feta
E o tradiție pentru români să plece în vacanța de vară în Grecia. Sunt multe chartere care zboară spre diverse destinații din această țară, în timp ce nu puțini sunt cei care optează pentru un drum cu mașina. În curând Grecia va fi legată de România, prin țările vecine, și cu trenul.

Dacă nu luați avionul și aveți o călătorie mai lungă, această plăcintă grecească cu feta este numai bună să vă asigure sațietatea, dar și să vă introducă în atmosfera savuroasă a Greciei. Rețeta este simplu de făcut, chiar și un copil o poate prepara.

Ingrediente pentru cea mai simplă plăcintă grecească cu feta

1 pachet de aluat filo (aproximativ 450g)

275g iaurt grecesc

150ml lapte

4 ouă

200g brânză feta sfărâmată

150g brânză mozzarella rasă

1 sau 2 dovlecei medii

1 legătură de ceapă verde

3 – 5 caței de usturoi

Un sfert de cană cu ulei de măsline

Mărar

Sare și piper

Semințe de susan (alb și negru) pentru topping

Mod de preparare

Tăiați aluatul filo cu foarfeca (sau rupeți-l în bucăți mici) în timp ce este încă pliat din pachet, apoi răsfirați bucățile le pentru a separa și lăsați-le deoparte. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungeți tava și adăugați niște hârtie pergament. Pregătiți ingredientele de umplere: zdrobiți usturoiul și adăugați-l în uleiul de măsline, sfărâmați bine brânza feta, dați pe răzătoare dovlecelul și stoarceți lichidul în chiuvetă, tăiați mărarul și ceapa verde.

Se amestecă iaurtul, laptele și ouăle până se omogenizează și se adaugă toate celelalte ingrediente, cu excepția aluatului filo, și se amestecă. Adăugați filo în 3 etape și amestecați foarte bine. (S-ar putea să vi se pară că nu este suficient lichid, dar nu trebuie să adăugați nimic, continuați doar să amestecați. Ideal e să preparați acest amestec într-un bol mai mare.

Turnați apoi amestecul în tavă și coaceți plăcinta la mijlocul cuptorului, la foc mediu, timp de 55 – 60 de minute. Dacă serviți plăcinta grecească cu feta acasă, la masă, o puteți însoți de o salată de crudități.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre