Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai simplă rețetă de tartă cu fructe. E gata în fix 10 minute, pe ceas!

Cea mai simplă rețetă de tartă cu fructe. E gata în fix 10 minute, pe ceas!
Vrem deserturi delicioase, dar și să fie gata rapid. Unele rețete sunt complicate, iar parcă vara nu vrem să stăm așa mult în bucătărie. Această tartă cu fructe e versatilă și se pregătește extrem de ușor. Doar cocerea durează mai mult.

Cea mai simplă rețetă de tartă cu fructe este gata în fix 10 minute, pe ceas. Dacă nu credeți, puteți cronometra. Rețeta a fost dezvăluită de Diana Petronella, creatoare de conținut, pe contul său de Instagram. Este o rețetă simplă, ușor de făcut, care nu  necesită ingrediente complicate și care este delicioasă. Practic e o prăjitură care poate fi preparată cu orice fel de fructe de sezon. Ea a prezentat rețeta cu cireșe, dar puteți folosi caise, piersici, mere, chiar si fructe uscate, iarna, dacă vreți. Suntem sigură că rezultatul este senzațional dacă folosiți prune.

„Cea mai simplă și versatilă prăjitură a verii. O puteți face cu orice fruct de sezon. Clafoutisul este practic un flan cu fructe. Acesta nu se poate tăia cald pentru că are o consistență de budincă care trebuie să se închege”, dezvăluie tânăra care a prezentat rețeta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diana-PetronElla (@proteinellaa)


Cum se prepară tarta de cireșe în 10 minute

Ingrediente pentru o tavă cu circumferința de 24 cm: 300 g cireșe, 4 ouă medii, 40 g îndulcitor sau zahăr, 500 g iaurt skyr, 1/2 linguriță de extract de vanilie, 80 g făină ( puteți folosi și de quinoa tapioca sau făină de ovăz), un praf de sare, 5 g de unt pentru uns tava.

Mod de preparare: se curăță cireșele de sâmburi și se pun într-o tavă unsă cu unt în prealabil sau tapetată cu hârtie de copt. Se amestecă într-un bol ouăle cu iaurtul și vanilia. După ce s-au omogenizat bine, se adaugă zahărul, apoi făina. Aluatul este gata. Tot ce mai aveți de făcut e să îl vărsați deasupra fructelor, în tava pregătită anterior deja. Coaceți 30 – 40 de minute la 180 de grade Celsius.

După ce este gata trebuie lăsată în tavă să se răcească încet. Se va tăia tarta cu cireșe abia când e rece. Asta deoarece are o consistență moale,  caldă, și e nevoie să se răcească pentru a se întări.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre