Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai suavă prăjitură de primăvară, cu suc de portocale. Se pregătește la rece

Cea mai suavă prăjitură de primăvară, cu suc de portocale. Se pregătește la rece
Dacă v-ați întrebat vreodată cum arată primăvara în farfurie, această prăjitură Solero cu suc de portocale este, categoric, unul din răspunsuri.

Acest desert este inspirat din celebrul tiramisu, și, cu siguranță, va deveni unul din preferatele familiei voastre, mai ales pentru faptul că poate fi servit fără griji copiilor, acesta ne conținând cafea. Prăjitura conține însă delicioasele pișcoturi care sunt înmuiate în suc de portocale, de unde și aportul de vitamine importante pe care le veți aduce organismului în timp ce savurați cea mai suavă prăjitură de primăvară.

Pentru a prepara rețeta nu aveți nevoie să porniți cuptorul, iar aceasta se va finaliza la frigider, rezultând un desert fabulos, perfect pentru a fi savurat la orice oră a zilei. Ceea ce este de remarcat e culoarea deosebită pe care o are prăjitura, datorită jeleul lui său care o acoperă și care e realizat din suc proaspăt de portocale.

Ingrediente pentru prăjitură de primăvară cu suc de portocale

2 rânduri pișcoturi, cât să acopere în întregime fundul unei tăvi

1 pahar de suc proaspăt de portocale (pentru înmuiat pișcoturile)

Pentru cremă: 400 ml de smântână rece

250 g cremă mascarpone

4 linguri de zahăr

2 linguri de zahăr vanilat

250g de iaurt cu 10% grăsime

Coajă de lămâie bio rasă

Pentru jeleu: Suc de la  1 lămâie

250 ml suc de portocale (1,5 căni)

1 lingură plină de făină de porumb

2 linguri de zahăr

Mod de preparare

Se scufundă pișcoturile în sucul de portocale și se pun în formă. Turnați restul de suc de portocale, uniform, deasupra, și lăsați să stea o oră. În acest timp, pregătiți restul.  Pentru cremă, mai întâi se bat cu mixerul smântâna rece, mascarpone, zahărul vanilat și zahărul până se întăresc.

Adăugați coaja de lămâie și iaurtul și amestecați din nou bine. Se întinde peste pișcoturi și se netezește. Pentru jeleu, amestecați mai întâi toate ingredientele în cratiță, apoi porniți aragazul și aduceți-le la temperatura de fierbere, trageți apoi deoparte și lăsați-le să se răcească ușor amestecând din când în când. Se toarnă cu grijă jeleul peste cremă și se întinde. Se lasă la rece în frigider pentru cel puțin 3 – 4 ore înainte de servire.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre