Cei mai gustoşi dovlecei umpluţi cu carne. E vremea lor!

Mâncare delicioasă de vară, dovleceii umpluţi cu carne sunt deosebit de gustoşi dacă se respectă paşii gătirii. Ce se adăugă în sos ca să fie delicios şi cât se ţin la cuptor.
Dovlecelul conţine cantităţi importante de acid folic, potasiu, mangan şi vitamina A. Este o sursă bună de vitamina B1, B3, B5 şi B6, precum şi de fibre dietetice, vitamina C, fier, magneziu, cupru, fosfor şi zinc. Cu alte cuvinte, dovlecelul este ”o mină de aur” pentru sănătate. Ar fi bine să profitați când îi găsiți proaspeți, din grădinile românilor!
Conţinutul crescut de vitamine şi minerale din dovlecei, precum şi cel de fibre, îl fac un alit de nădejde în curele de slăbire, însă beneficiile sale uimitoare nu se opresc aici. Reglează colesterolul, scade tensiunea arterială şi oferă protecţie împotriva inflamaţiilor.
Clasicul dovlecel care se consumă când are coaja verde pal, verde închis (cu sau fără dungi mai deschise) sau chiar aurie (în funcţie de soi).
La cumpărături alege-i pe cei mai mici şi mai tari.
Dovleceii au o aromă dulceagă, care se potriveşte de minune în salate de crudităţi, supe crema, mâncăruri gătite, ratatouille, pâine, clătite, plăcinte.
Dovlecelul conţine cantităţi importante de acid folic, potasiu, mangan şi vitamina A. Este o sursă bună de vitamina B1, B3, B5 şi B6, precum şi de fibre dietetice, vitamina C, fier, magneziu, cupru, fosfor şi zinc. Dovlecelul este o sursă primară de alfa şi beta-caroten şi se numără printre primele trei alimente cu conţinut mare de luteină şi zeaxantină, după cum arată studiile recente. Calităţile sale antioxidante îl recomandă astfel în prevenirea bolilor de ochi. Prezenţa complexului de vitamine B în cantităţi mari asigură o bună metabolizare a zahărului, la aceasta contribuind şi alţi nutrienţi precum zinc, magneziu şi omega-3.
Alegeţi dovleceii care au coaja netedă şi fără pete. Evitaţi dovleceii care au coaja tare, pentru că asta înseamnă că sunt bătrâni, au seminţele tari şi textura aţoasă.
Fiind un aliment ce poate fi consumat cu tot cu coajă, este bine să cumpăraţi dovlecei din surse sigure pentru a vă asigura că nu sunt contaminaţi cu pesticide.
Dovleceii se păstrează nespălaţi la frigider, unde vor rezista până la 7 zile. Dovleceii congelaţi pot fi păstraţi până la 12 luni.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook