Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai bun salam de casă din carne de porc. Iată rețeta de care vă veți îndrăgosti

Cel mai bun salam de casă din carne de porc. Iată rețeta de care vă veți îndrăgosti
Nimeni nu refuză vreodată un sandviș delicios cu salam de porc. A venit momentul să încercați un produs natural, preparat în casă, care dă dependență.

Când vine vorba de mezeluri românii au început să fie extrem de atenți de unde le achiziționează. Dacă vă e poftă de un salam de porc super gustos, încercați această rețetă minunată.

Ingredientele necesare

Potrivit informațiilor oferite de natalia-stiri.ro, ingredientele necesare pentru a savura un salam de casă din carne de porc care să vă meargă la inimă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1,5 kg carne de porc (pulpa, ceafă sau aripioare),  500 g slănină afumată, 2 căței de usturoi, 20 g sare, 2 g piper negru măcinat, 5 g boia de ardei dulce. Vă mai sunt necesare și 5 g coriandru măcinat, 1 gălbenuș de ou și 50 ml vin roșu sec.

Cel mai bun salam de casă din carne de porc

Mod de preparare

Pentru început, tăiați slănina și carnea de porc în bucăți și dați la mașina de tocat. Puneți sare și amestecați totul foarte bine. Adăugați apoi condimentele, adică boia de ardei, piper negru, coriandru măcinat și usturoiul foarte bine pisat în prealabil. Continuați să amestecați foarte bine. Se pune și gălbenușul de ou și vinul roșu. Amestecați din nou pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Se fierbe în apă clocotită

Umpleți bine membrane cu acest amestec și formați salamul, care trebuie să aibă o formă cilindrică. Pentru a fi sigur că amestecul nu va ieși din membrane, legați capetele salamului cu ață. Salamul se va pune la fiert în apă clocotită și se va ține aproximativ o oră. La final, salamul se va lăsa la uscat în aer liber. Cel mai bun salam de casă din carne de porc se poate păstra la frigider sau într-un loc răcoros. Este un preparat foarte gustos, care va fi pe placul familiei, dar mai ales al copiilor. Această rețetă, cu siguranță, o veți repeta.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre