Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai simplu desert de Crăciun. Îl puteți prepara dimineața, arată senzațional

Cel mai simplu desert de Crăciun. Îl puteți prepara dimineața, arată senzațional
Uitați de cozonacii preparați cu ore multe petrecute în bucătărie, dar și de cei cumpărați. Mai bine apelați la această rețetă senzațională de cheesecake.

Acesta este de departe cel mai simplu desert de Crăciun. Îl puteți prepara dimineața, dacă ați fost foarte ocupați până atunci. În plus, arată senzațional, iar gustul este cu adevărat demn de un chef patiser. Marele avantaj este că prăjitura nici măcar nu necesită coacere. Se dă doar la frigider. Și nici nu trebuie să așteptați prea mult ca să fie gata. Alocați-vă o jumătate de oră pentru a preparară acest desert delicios și nu veți regreta.

Ingrediente pentru cheesecake rapid de Crăciun

Pentru baza de biscuiți

350g biscuiți (puteți amesteca unii digestivi cu ciocolată și biscuiți simpli)

100g unt topit

Pentru cheesecake

800g cremă de brânză

150g zahăr pudră

1 linguriță extract de vanilie

1-2 linguri de pastă tartinabilă biscoff  (o găsiți în orice hipermarket sau o puteți înlocui cu nutella sau orice altă cremă de acest tip)

150ml frișcă

80g biscuiți zdrobiți

Pentru ganache

150g chipsuri de ciocolată albă

100ml frișcă lichidă

1 lingura cremă tartinabilă biscoff

Pentru decorațiunile de brad

O ciocolată ambalată în plastic (nu în staniol și hârtie)

chipsuri de ciocolată neagră

bombonele colorate

Sticks-uri

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lili Forberg (@liliforberg)

Mod de preparare

Măcinați biscuiții pentru blat într-un blender, apoi amestecați cu untul topit. Distribuiți în tava cu pereți detașabili și apăsați bine cu o lingură sau fundul unui pahar.

Bateți fișca. Separat, amestecați cu un mixer celelalte ingrediente lichide. Apoi combinați cu frișca, și, în final, adăugați biscuiții mărunțiți. Turnați crema deasupra blatului și dați cheesecake la frigider câteva ore. Dacă aveți timp, lăsați și peste noapte.

Topiți ciocolata în ambalaj (prin scufundare în apă fierbinte) și formați, ca în video, brăduți pe o bucată e hârtie de pergament, folosind ca bază un sticks. Pentru asta, tăiați un colț al ambalajului și distribuiți. Presărați deasupra bombonelele colorate și chipsurile de ciocolată. Lăsați să se întărească.

După ce crema de tort s-a întărit, preparați ganache pentru a finaliza prăjitura. Topiți ciocolata, apoi amestecați cu frișca și crema tartinabilă. Distribuiți pe suprafața tortului. Dați din nou la frigider ca să se întărească. Decorați cu brăduții de ciocolată și cu câțiva biscuiți fărâmițați.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre