Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai simplu tort în straturi fine. Rețetă!

Cel mai simplu tort în straturi fine. Rețetă!
Aproape că nici nu vă veți da seama ce repede e gata această delicioasă prăjitură. E un tort cu multe straturi și cremă delicioasă.

Pentru a prepara cel mai simplu tort în straturi fine  nu aveți nevoie de ingrediente complexe.

Ingrediente pentru 7 blaturi

350 g. făină

200 g. unt sau margarină

200 g. zahăr

1 ou

70 ml. lapte

3 linguri pudră de cacao

1 lingură de bicarbonat de sodiu

1 lingură oțet

1 cutie de 397 g. lapte condensat dulce, gros

250 g. unt

300 g. cremă de brânză Philadelphia

250 ml. smântâna dulce

Glazură: 100 g. ciocolată

o lingură de unt

50 ml. smântâna dulce

puțină frișcă

ciocolată albă și neagră rasă

Cel mai simplu tort în straturi fine – mod de preparare

Turnați o lingură de oțet peste bicarbonatul de sodiu. Se amestecă untul, zahărul și oul. Se adaugă laptele și cacaoa, se amestecă, apoi se adaugă făina și bicarbonatul de sodiu și se frământă un aluat moale. Împărțiți în 7 bile, acoperiți cu folie de nailon pentru a preveni uscarea și lăsați la frigider pentru o jumătate de oră.

Desenați un cerc de 25 cm diametru pe hârtia de copt. Întoarceți hârtia, pudrați ușor cu făină și întindeți prima bilă de aluat până la aceste dimensiuni. Pudrați ușor și aluatul cu făină, astfel încât să nu se lipească de sucitor. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade doar câteva minute. De îndată ce observăm că marginile sunt puțin închise la culoare, scoatem crusta din cuptor. Între timp, pregătiți la fel a doua crustă și repetați procedura până la finalul coacerii celor șapte blaturi.

Pentru cremă, bateți smântâna dulce într-o frișcă solidă. Bateți untul până devine spumos. Se adaugă laptele condensat, se amesteca și se adaugă brânza. Amestecați cu un mixer la o viteză mai mică și la final amestecați cu frișca dulce. Lăsați umplutura la frigider pentru o oră. Puneți primul blat pe tavă, aplicați peste el 4 linguri pline de umplutură, puneți al doilea blat și repetați procedura.

Lăsați 3-4 linguri de umplutură pentru a unge tortul de jur împrejur. Partea superioară nu este acoperită cu umplutură. Încărcați ușor tortul și lăsați-l la frigider peste noapte pentru a înmuia blaturile. A doua zi abia ungeți cu restul de cremă tortul pe părțile laterale. Deasupra preparați o glazură din ciocolată și o decorați cu ciocolată rasă.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre