Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai uimitor tort pentru sărbătorile de iarnă. Gospodinele vor fi fericite să prepare așa ceva

Cel mai uimitor tort pentru sărbătorile de iarnă. Gospodinele vor fi fericite să prepare așa ceva
Am început să numărăm zilele până la sărbătorile de iarnă, când ne vom așeza la mese îmbelșugate. Un desert extraordinar de simplu, dar gustos este acest tort. Iată cât de simplă e rețeta.

Când vin sărbătorile de iarnă, gospodinele se întrec pe sine în a pregăti cele mai minunate dulciuri. Anul acesta, aveți o rețetă fantastică de tort delicios, cum nu ați mai făcut niciodată.

Acest tort merită să fie așezat la loc de cinste pe masa de sărbători, pentru că se prepară foarte simplu. Este foarte fraged, o cremă delicată, așa că va fi pe gustul și celor mai pretențioși.

Ingredientele necesare

Pentru pregătirea bazei de tort, aveți nevoie de următoarele ingredient: 2 ouă, un vârf de cuțit de sare, 70 g zahăr, 1 lingură cu miere, 20 g unt, 30 ml lapte, 65 g făină, 10 g cacao neîndulcită și o formă de 22 cm. Amestecați ingredientele, pregătiți un aluat și lăsați la copt timp de 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 170-180 de grade Celsius.

Tort sărbători. Ceva mai bun n-ați mâncat. Sursă: youtube

Pregătirea aluatului

În continuare, pregătiți un alt aluat, sub forma unor clătite. Veți avea nevoie de 180 g făină, 35 g cacao neîndulcită, un vârf de cuțit  de sare, 10 g zahăr, 3 ouă, 260 g lapte cald, 160 g apă clocotită. Strecurați aluatul printr-o sită ca să evitați să se formeze cocoloașe. Acoperiți cu folie și lăsați aluatul să se odihnească timp de 20 de minute. Ungeți apoi o tigaie cu ulei și coaceți clătitele pe ambele părți.

Cum se prepară crema

Pentru cremă, aveți nevoie de 250 g cremă de brânză, 45 g zahăr pudră, 150 g iaurt grecesc gros, 250 g smântână, 45 g zahăr pudră și 20 g miere lichidă. Preparați cremă cu ajutorul mixerului până se întărește, apoi puneți cremă pe fiecare clătită și înfășurați-o. După ce ați terminat toate clătitele, mai puneți puțină cremă pe fiecare dintre ele.

Așezați blatul într-o farfurie mai mare, ungeți bine cu cremă. Înfășurați clătitele și puneți peste blat și va căpăta forma unui superb trandafir. Dați la frigider pentru o noapte. Când scoateți tortul de la rece, presărați zahăr pudră. Nimeni nu poate refuza o asemenea minunăție.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre