Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai inutile obiecte din bucătărie. Aproape toți le aveți, dar nu le folosiți niciodată

Cele mai inutile obiecte din bucătărie. Aproape toți le aveți, dar nu le folosiți niciodată
Sunt frumoase, sunt descrise ingenios, ne place să le cumpărăm, ave, impresia că ne vor fi de cel mai mare ajutor, dar nu le folosim aproape niciodată. Iată care sunt cele mai inutile lucruri din bucătăria ta. Le-ai luat, dar nu le pui la treabă.

Mergem în magazine, vedem tot felul de ustensile, sunt drăguțe, descrierea lor e și mai drăguță și le aruncăm direct în coșul de cumpărături. Ajungem cu ele acasă și, ce să vezi, le folosim cel mult o dată sau nici măcar o dată. Acestea sunt zece dintre cele mai inutile ustensile pe care le poți găsi într-o bucătărie.

Feliatoare diverse pentru fructe şi legume

Spuneți câți dintre voi nu aveți tot felul de cuțitașe care taie castraveții spirală sau cartofii rondele? Sau care curăță cartofii, morcovii sau merele? De câte ori le folosiți? Oare nu tot mai bine vă descurcați cu cuțitașul vostru preferat bun la toate?

Cutii de depozitare a fructelor în formă de banană, ceapă, măr

Sunt frumoase, dar dpar atât. Nu el folosim niciodată. Dacă vrem să ne luăm o banană la serviciu sau să le dăm copiilor un măr la școală, tot într-o punguță le punem.

Foarfecă pentru pizza

Recunosc, și eu mi-am dorit, dar nu am apucat încă să-mi cumpăr. Pizza se taie foarte ușor ori cu un cuțit normal ori cu tăietorul rotund, sunt formă de rolă.

Uscătorul pentru salată

Mulți au în casă și uscător pentru salată. Oricât de multă salată am mânca, nu este deloc greu să spălăm salata și apoi să o ștergem puțin cu un șervet de hârtie.

Mojarul pentru usturoi

Nici acesta nu se mai folosește foarte mult. Între timp au apărut tot felul de dispozitive tip presă, ușor de mânuit, care sfărâmă imediat cățelul de usturoi.

Presă pentru conservele de ton

O simplă strecurătoare va face acelaşi lucru, de a scurge zeama de la conserva de ton. Plus că strecurătoarea mai are și multiple utilizări.

Fierbător de ouă

Sună interesant. Dar oare câți dintre voi le folosiți? Nu parcă tot mai ușor e să luați o crăticioară și să fierbeți câteva ouă?

 Maşină pentru paste

Sigur că pare o idee foarte bună şi tentantă. Dar de câte ori pe săptămână preparaţi paste? Şi de câte ori se întâmplă să vreţi paste seara după ora 22, când magazinele sunt închise şi nu mai puteţi cumpăra paste proaspete? Nu de alta, dar acum sunt disponibile aproape peste tot.

 Aparat pentru preparat iaurt

Din nou, pare o idee bună şi care ne-ar simplifica viaţa. De fapt, doar la prima vedere. Dacă vă uitaţi atent la volum, veţi constata că vor fi nişte iaurturi tare mici. În plus, ar fi nevoie de lapte crud, nefiert, iar asta se găseşte destul de greu. Dacă îl preparaţi din lapte pasteurizat deja, mai bine cumpăraţi iaurtul gata făcut, de la magazin. Măcar aşa nu veţi mai avea ceva în plus de spălat, se arată într-un top realizat de cumvaplace.ro.

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre