Simona Ionescu / Redactor Șef

Dacă ți-e poftă de pizza, iată rețeta cea mai simplă prin care poți să o prepari rapid acasă

Dacă ți-e poftă de pizza, iată rețeta cea mai simplă prin care poți să o prepari rapid acasă
Rețeta este simplă, ușor de făcut și cu super puține ingrediente. Asta pentru că nu ai nevoie de prea multe pentru o pizza de calitate. De altfel, orice italian îți va spune că pizza adevărată e Margherita, cea cu doar trei ingrediente.

Rețeta este simplă, ușor de făcut și cu super puține ingrediente. Asta pentru că nu ai nevoie de prea multe pentru o pizza de calitate. De altfel, orice italian îți va spune că pizza adevărată e Margherita, cea cu doar trei ingrediente.

Locul de naștere al pizzei moderne se găsește în Campania, Italia, în orașul Napoli. Înființat în anul 600 î.e.n., ca așezare greacă, Napoli a ajuns un oraș maritim înfloritor în anii 1700-1800. Era un regat independent, renumit pentru numărul mare de muncitori săraci (lazzaroni). Acești napolitani aveau nevoie de mâncare ieftină, care se putea mânca repede.

Pizza, aluatul cu diferite toppinguri, mâncată la orice masă și vândută de vânzători ambulanți, a apărut ca urmare a acestei necesități. Aceste pizze de început erau garnisite cu cel mai iubite ingrediente din prezent, precum roșiile, brânza, uleiul, anșoa și usturoiul.

Ingrediente pentru pizza de casă

Pentru blat: – 500 g de făină;
– 10 g de sare;
– 325 ml de apă călduță;
– 7 g de drojdie uscată.
Toppinguri: – ulei de măsline;
– sos de roșii;
– parmezan ras;
– mozzarella;
– busuioc proaspăt.
Ingredient extra: – semolina (făină specială pentru pizza care ne ajută să obținem o crustă și mai crocantă și mai bună).

Mod de preparare

Rețeta, așa cum e dezvăluită pe contul de Instagram Cosânzenele gătesc, e foarte simplu de realizat. Amestecăm drojdia în apă călduță și punem deoparte. Într-un bol mare punem făina și condimentam cu sare. Punem și amestecul de apă cu drojdie și, cu o lingură, începem să incorporăm ingredientele. Punem aluatul pe o suprafață întinsă și curată și ne apucăm de frământat. Inițial, aluatul este lipicios, însă pe măsură ce lucrăm cu el, acesta își schimbă textura.

Frământăm timp de 7 – 10 minute, apoi punem aluatul din nou în bol (cu puțină făină sub el astfel încât să nu se lipească), acoperim cu folie alimentară și lăsăm la dospit între 2 și 6 ore, ideal (aluatul este crescut și poate fi pus la copt și după numai o oră de dospire). Întindem puțină semolina pe suprafață de lucru, adăugăm jumătate de aluat (din această compoziție facem 2 blaturi de pizza) și începem să îl aplatizăm puțin câte puțin, dându-i formă de aluat de pizza.

Apoi se unge cu sos de roșii, iar deasupra se întind cele două feluri de brânză. Pizza se coace în cuprtorul preîncălzit la 250 de grade pentru 8 – 10 minute. După ce e gata se ornează cu frunze proaspete de busuioc.

Sursa: Instagram / Cosânzenele gătesc

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre