Această rețetă de cheesecake vegan cu lămâie este atât de ușor de făcut, încât până și un copil o poate prepara. Iar gustul e cu adevărat desăvârșit. Vă recomandăm să aveți foarte mare grija ca lămâia folosită să fie una dintr-o cultură bio. Asta, deoarece veți folosi și coaja ei rasă, iar în caz contrar riscați să consumați chimicale. Așa cum, știți, fructele, mai ales cele exotice, ajung în supermarketuri după ce sunt intens tratate cu chimicale, pentru a rezista transportului îndelungat.
Ingrediente pentru cheesecake vegan cu lămâie
Pentru crustă: * 3 căni de firimituri de biscuiți graham
* ⅓ cană de zahăr
* 1 cană de unt vegan sărat, topit
* ¼ linguriță de sare doar dacă se folosește unt nesărat
* 1 lingură de amidon de porumb
Pentru umplutură: * 1 cutie de lapte condensat vegan de cocos.
* 450 g de cremă de brânză la temperatura camerei ( puteți folosi Philadelphia)
– 140 g de iaurt grecesc cu lămâie
* 1 linguriță de vanilie
* 1/2 lămâie tăiată în jumătate, cu suc
* Coajă de lămâie pentru topping
Mod de preparare
Măcinați biscuiții într-un blender. Apoi puneți biscuiții măcinați, zahărul și untul într-un castron mare și amestecați bine. Crusta de plăcintă va începe să aibă un aspect nisipos. Adăugați-o pe fundul și pe pereții unei forme de cheesecake. Asigurați-vă că ați răcit tava 10-15 minute înainte de a adăuga umplutura.
Bateți crema de brânză cu un mixer electric pe viteză medie până când se omogenizează. Adăugați laptele condensat de cocos, iaurtul grecesc, vanilia, amidonul de porumb și sucul de lămâie. Bateți din nou până când crema este netedă. Turnați umplutura în forma preparată anterior, apoi puneți la congelator timp de 4 ore, până când cheesecake-ul este ferm.
Înainte de servire, scoateți cheesecake-ul și lăsați-l să se dezghețe timp de 20 de minute, și abia apoi îl puteți felia. Se păstrează apoi în frigider timp de 4 zile.
View this post on Instagram
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook