Simona Ionescu / Redactor Șef

Chifle cu umplutură de pizza. Rețeta lui chef Nicolai Tand

Chifle cu umplutură de pizza. Rețeta lui chef Nicolai Tand
În ediția din 12 decembrie 2021, de la Neatza de Weekend, chef Nicolai Tand, bucătarul emisiunii, a preparat o rețetă de Chifle cu umplutură de pizza. Este o rețetă de pe Tick Tock pe care i-a sugerat-o Cuza.

„Pregătesc o rețetă de pe TiKTok, și anume chiflele de pizza. Este o reinterpretare de pizza. Am luat niște aluat de pizza, am pus mai multe feluri de brânză, niște șuncă, sare și piper. Le strâng pe toate și le fac un fel de bulgăraș, iar pe deasupra dau cu un pic de ou, apoi le las un pic să crească și le bag la cuptor”, a declarat chef Nicolai Tand. Chiflele sunt delicioase, au aspect plăcut și pot fi preparate chiar și pentru pachetele celor mici, sau pentru pachetul de la serviciu.

Chifle cu umplutură de pizza – Ingrediente

aluat de pizza

șuncă presată

2-3 tipuri de brânzeturi

oregano

piper

susan și mac

1 ou

Mod de preparare

Nu aveți nevoie de multe ingrediente pentru a prepara aceste minunate chifle cu care să-i surprindeți plăcut pe cei dragi. Aluat pentru pizza găsiți și în comerț, congelat, dar dacă doriți să-l preparați în casă, puteți încerca această rețetă de aluat pentru pizza.

Dacă optați pentru aluatul din comerț, îl lăsați mai întâi la decongelat. Între timp, pregătiți ingredientele pentru umplutură. Optați pentru brânzeturile preferate, însă nelipsită de la rețetele de pizza este mozzarella. Tăiați brânzeturile și șunca presată în felii subțiri.

Întindeți aluatul pe masa de lucru și decupați din el forme pătrate. Puneți pe fiecare pătrat de aluat felii de brânzeturi și de șuncă, apoi aduceți marginile aluatului peste aceste ingrediente. Modelați sub formă de chifle, așa încât să fie bine acopreite cu aluat ingredientele pentru umplutură. Așezați chiflele astfel modelate în tava tapetată cu hâtie de copt, la mici distanțe unele față de altele. Așezați-le cu partea neuniformă în jos. Lăsați chiflele cu umplutură de pizza la odihnit 10-15 minute pentru a se mai dezvolta aluatul.

Încălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Ungeți chiflele la suprafață cu ou bătut, sau doar cu gălbenușul diluat cu puțin lapte. Presărați pe deasupra, mac sau susan, dar și puțin piper. Puneți tava la cuptor și coaceți chiflele la 200 de grade pentru 20-25 de minute, sau până când sunt frumos rumenite la suprafață.

Sursa: Chefi la cuțite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre