Din ingrediente puține ce combină armonios gusturile: picant, dulce și sărat, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune să preparăm o delicioasă rețetă de ciuperci la grătar cu sos gorgonzola și nuci caramelizate.
Pentru un plus de gust și ceva crocant, mai pregătim și câteva nuci caramelizate, ușor dulci și ușor sărate, care merg de minune cu sosul gorgonzola, dar și 1-2 struguri ușor deshidratați la cuptor, pentru a beneficia din plin de aroma lor.
Ciuperci la grătar cu sos – Ingrediente
500 gr ciuperci japoneze king oyster sau hribi
200 gr gorgonzola
500 ml smântână dulce
100 gr nuci
1 lingură de miere + 1 lingură apă
sare
1-2 struguri de masă
Mod de preparare
Nici nu vă închipuiți cât de simplu și rapid se pregătește aceste preparat pe bază de ciuperci, sos gorgonzola și nuci, perfect pentru o masă în familie.
Ciupercile curățate și sțerse cu prosoape de hârtie absorbante, umezite cu apă, se taie pe jumătate, longitudinal, sau în felii mai grosiere și se prepară pe grătar, pe grill, sau în tigaia de teflon încinsă, fără grăsime și fără a fi asezonate cu sare. Sarea adăugată peste ciuperci are efectul de a scoate apa din ele, iar acestea nu se vor deshidrata cum dorim, ci vor fierbe în sucul propriu.
Pentru prepararea sosului gorgonzola, se pune smântâna lichidă la încălzit și se lasă până dă într-un clocot. Imediat se adaugă gorgonzola ruptă în bucăți și se amestecă intens până se topește brânza și se formează un sos cremos.
Cum pregătim nuci caramelizate? Miezul de nucă desfăcut în jumătăți, sau sferturi se împrăștie într-o tavă, pe hârtie de copt. Se glazurează cu ajutorul unei pensule de patiserie, cu puțină miere diluată cu apă și se presară puțină sare deasupra. Se dă tava cu nuci la cuptor, la 200 de grade, pentru aproximativ 10 minute. Strugurii se dau și ei la cuptor pentru câteva minute, pentru a se deshidrata ușor și a-și degaja aroma.
Se servesc delicioasele ciuperci la grătar cu sos gorgonzola și nuci caramelizate, alături de strugurii deshidratați și ne-am asigurat una dintre mesele principale ale zilei.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook