Simona Ionescu / Redactor Șef

Clătite senzaționale de care n-a auzit nimeni până acum. Încercați-le pe cele pe apă fără ou, dar și pe cele din lapte acrit

Clătite senzaționale de care n-a auzit nimeni până acum. Încercați-le pe cele pe apă fără ou, dar și pe cele din lapte acrit
Îndrăgostiți iremediabil de clătite? Atunci a venit momentul să încercați două rețete fantastice, în fața cărora nimeni nu poate rezista.

Pentru sărbători sau orice moment în care aveți nevoie să vă îndulciți sufletul, încercați două rețete de clătite pe apă fără ou sau clătite din lapte acrit.

Clătite senzaționale de care n-a auzit nimeni până acum. Încercați-le pe cele pe apă fără ou, dar și pe cele din lapte acrit

Pentru a realiza nemaipomenitele clătitele pe apă fără ou, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 pahare de făină (1 pahar, adică 250 g), 700 ml apă călduță, 5 g drojdie proaspătă, 1 lingură cu zahăr, 1 linguriță cu sare, 4 linguri cu ulei, 0,5 linguriță cu turmeric, semințe de chia (susan, mac), 1 linguriță cu zahăr vanilat.

Mod de preparare

Amestecați 5 g de drojdie cu 50 ml apă din cele 700 ml. Amestecați făina cu zahărul, sarea, turmenicul și zahărul vanilat). Încorpoați drojdia dizolvată în restul de apă și turnați puțină apă.  Se adaugă uleiul și se bate cu mixerul. La final, puneți și semințele. Pentru umplutură puteți folosi  brânză proaspătă de vaci cu ou, zahăr și zahăr vanilat.

Dacă vreți o clătită care să nu fie dulce, puteți folosi varză ușor călită în ulei și semințe. Ar fi bine dacă ați coace clătitele în tigaie fără ulei. Lăsați puțin la răcit, apoi puneți umplutura și modelați după cum vă doriți. Puteți să mai puneți la cuptor pentru zece minute. După ce se răcesc, se vor pudra cu zahăr.

Clătite din lapte acrit

În cazul clătitelor din lapte acrit, ingredientele sunt: 1 l lapte acrit, 2 ouă, 3 pahare cu făină (200 ml), 1 lingură cu zahăr, 2 linguri cu ulei sau unt topit, 1 linguriță cu praf de copt, 1 plic cu zahăr vanilat, un vâr de cuțit cu turmenic. Amestecați făina cu turmericul, zahărul, praful de copt, zahărul vanilat și cele două ouă. Turnați laptele puțin câte puțin, apoi uleiul. Amestecați bine, apoi bateți cu mixerul. Coaceți clătitele în tigaia fără ulei, puneți umplutura și rulați în forma dorită.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre