Rețetă: Clătite de post cu bere fără alcool, un adevărat deliciu care nu trebuie ratat

Rețetă: Clătite de post cu bere fără alcool, un adevărat deliciu care nu trebuie ratat
Vă e poftă de clătite, dar sunt zile de post? Nu e nici o problemă, pentru că aveți la îndemână o rețetă delicioasă de clătite de post cu bere fără alcool.

Ce spuneți de o porție delicioasă de clătite de post, făcute cubere fără alcool? Sunt o minune și, cu siguranță, veți repeta rețeta ori de câte ori simțiți nevoia de un desert delicios.

Clătite de post cu bere fără alcool, un adevărat deliciu care nu trebuie ratat

Ingredientele necesare pentru a obține aceste clătite cu adevărat fantastice sunt 1 doză de bere fără alcool, 3 linguri cu zahăr, esență de portocale, puțină sare, 400 g făină, 2 linguri cu ulei, 2 plicuri cu zahăr vanilat, 1 plic cu praf de copt.

Mod de preparare

Pentru început se amestecă foarte bine zahărul cu uleiul. Se adaugă apoi berea și, folosind un tel, se bate foarte bine compoziția. La final se adaugă esența de portocală, sarea, zahărul vanilat, praful de copt și făina, în ploaie. Ca să obțineți clătite pufoase, e indicat să lăsați compoziția o jumătate de oră.

Ulterior, puneți în tigaie puțin ulei și, cu ajutorul unui polonic, luați din amestec și puneți în tigaie. Clătitele se prăjesc pe ambele părți. Se consumă cu dulceață sau gem, în funcție de preferințe.

Clătite de post cu lapte de migdale

O altă rețetă de clătite de post sunt cele cu lapte de migdale. Ingredientele necesare sunt 150 g făină, 200 ml lapte de migdale, orez sau soia, 150 ml apă minerală, 20 ml ulei, un plic zahăr vanilat, un praf de sare, ulei pentru prăjit. Puneți toate ingredientele într-un bol, fără apă minerală și amestecați foarte bine cu un mixer.

La final, puneți și apa minerală și continuați să amestecați compoziția, folosind de data asta o lingură. Aluatul se va lăsa la odihnit pentru un sfert de oră. Puteți folosi o tigaie în care să puneți un strop de ulei sau una antiaderentă. Turnați un polonic din compoziție și întindeți aluatul uniform. Prăjiți la foc mediu, pe ambele părți.

Sursă foto: zicemami