Ce face specială o cafea Cold Brew faţă de o cafea preparată în mod clasic cu apă fierbinte şi apoi răcită cu gheaţă (Iced Coffee) sau faţă de o cafea fierbinte uitată, care s-a răcit? Ideea e că în cazul Cold Brew cafeaua măcinată intră în contact direct cu apa rece. Apoi gradul de măcinare este diferit şi contactul dintre apă şi cafea durează mult mai mult. Dar merită așteptarea. Rezultă o cafea dulce, fină şi mai puţin amară.
Pentru a prepara Cold Brew aveți nevoie de
- Cafetieră French Press
- Cafea proaspăt prăjită
- Apă
- Filtru de hârtie pentru cafea
Mod de preparare
Pasul 1. Punem 62 de grame de cafea în cafetieră. Îţi recomandăm să foloseşti un cântar însă dacă nu doreşti, 62 de grame înseamnă aproximativ 21 de linguriţe cu vârf.
Pasul 2. Punem 330ml de apă în cafetieră, amestecăm cu o linguriţă, acoperim cafetiera şi o lăsăm la temperatura camerei pentru 16 ore. Apa trebuie să fie filtrată şi proaspătă.
Pasul 3. Apasă până jos pistonul cafetierei iar cafeaua rezultată filtreaz-o încă o dată printr-un filtru pentru cafea din hârtie. Cafeaua obținută se păstrează la frigider.
Pasul 4. Ceea ce ai obținut este un concentrat Cold Brew. Prin urmare, cel mai bine este să-l diluezi în proporţie de 1 la 1 cu apă rece şi gheaţă, lapte, într-o reţetă de cocktail, sau în orice combinaţie ţi-ai putea imagina. Merge de minune în combinație cu apă tonică și suc de lămâie.
Sursa: Fabrica de cafea
Sursa foto: Instagram
Supă cremă de sfeclă roşie
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook