Supă cremă de sfeclă roşie

Supă cremă de sfeclă roşie
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune pentru masa de prânz, o delicioasă rețetă de Supă cremă de sfeclă roşie cu legume coapte.

Plină de culoare și savoare, frumos decorată cu biluțe din legume coapte, supa cremă de sfeclă roșie cu legume coapte, este perfectă pentru a-i cuceri atât pe cei mari cât și pe copii

Ingrediente Supă cremă de sfeclă roşie

1 kg sfeclă roșie

2 cepe roșii

sucul și coaja de la o lămâie

mentă

smântână dulce

2-3 linguri ulei de măsline

3-4 buc. rădăcină de pătrunjel

3-4 morcovi

sare și piper

Mod de preparare

Se curăță ceapa și se toacă solzișori, apoi se pune la călit în ulei de măsline. Când se pătrunde, se adaugă sfecla roșie curățată și tocată în cuburi mici și se completează cu apă cât să fie ingredientele bine acoperite. Se asezonează cu sare și piper.

Când sfecla roșie este bine fiartă, se scurge din supă, se adaugă smântâna lichidă, câteva frunze de mentă, se mai lasă pe foc 2-3 minute, apoi se trece prin blender și, eventual prin sită, pentru a fi cremoasă și fină.

Cât timp se fierbe supa cremă de sfeclă roșie se dau la cuptor morcovii și rădăcina de pătrunjel. Se curăță cele două tipuri de rădăcinoase, se așază într-o tavă, pe hârtie de copt, se stropesc cu puțin ulei și zeamă de lămâie și se presară cu sare, piper și coajă de lămâie, răzuită. Se lasă la cuptor, la temperatură medie, aproximativ 30 de minute.

După ce sunt coapte legumele, se lasă la temperat și se taie în forme de biliuțe, cu un cuțit, sau curățător de legume. Se vor adăuga în supa cremă de sfeclă roșie, pentru o pată de culoare și un plus de gust. Supa cremă de sfeclă roșie se servește cu o baghetă crocantă, aromatizată cu diverse mirodenii.

Sursa: Chefi la cuțite

Coaste de porc la cuptor cu gogoșari caramelizați și garnitură de cartofi