Coaste de porc la cuptor cu gogoșari caramelizați și garnitură de cartofi

Coaste de porc la cuptor cu gogoșari caramelizați și garnitură de cartofi
Vă plac coastele de porc, dar sunteți în pană de idei cum să le mai combinați? Vă propunem o rețetă pe care sigur o s-o apreciați.

Coaste de porc la cuptor cu gogoșari caramelizați și garnitură de cartofi, iată un fel de mâncare ce nu poate lăsa pe nimeni indiferent. Atât coastele de porc cât și gogoșarii caramelizați sunt o nebunie și merg perfect împreună.

Coaste de porc la cuptor cu gogoșari caramelizați – Ingrediente

6-8 gogoșari, aproximativ de aceeași mărime

Pentru fiecare gogoșar: 5 boabe de piper

1 cățel de usturoi1 lingură oțet de mere

1 linguriță ulei

1 linguriță zahăr

1 foaie de dafin

1 vârf linguriță de sare

Pentru prepararea coastelor: 1 kg coaste de porc

sare

piper

muștar

Pentru garnitură: 1 kg cartofi

sare

unt

rozmarin

Mod de preparare

Pentru prepararea gogoșarilor caramelizați, mai întâi se decupează câte un capac împreună cu cotoarele de la aceștia. Apoi se răzuiesc nervurile cu o linguriță și se îndepărtează, împreună cu semințele. Se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se adaugă În interiorul gogoșarilor se adaugă ingredientele enumerate mai sus, apoi se dau la cuptor, la foc mediu, pentru 20-30 de minute. Se scot din cuptor și se acoperă cu folie pentru a se întrepătrunde bine aromele.

Coastele de porc se condimentează cu sare și piper, se ung bine cu muștar și se împachetează mai întâi în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu. Se dau la cuptor pentru 2 ore, la foc mediu, apoi se mai lasă 30 de minute desfăcute, pentru a se rumeni.

Cartofii se curăță, se spală și se taie în felii mai groase. Se dau la cuptor asezonați cu unt, sare, piper și rozmarin, până se rumenesc frumos. Gogoșarii caramelizați se pot păstra și la frigider, în borcane închise ermetic până la 2 săptămâni.

Sursa: Chefi la cuțite

De ce durează o ședință de psihoterapie 45 – 50 de minute. Evident, are legătură cu Freud, dar nu chiar cum v-ați imagina

Recomandarile noastre