Simona Ionescu / Redactor Șef

Combinația vegană care vă va răsfăța: prăjitură de morcovi cu sirop de arțar

Combinația vegană care vă va răsfăța: prăjitură de morcovi cu sirop de arțar
Prăjiturile cu morcovi sunt unele dintre cele mai sănătoase și gustoase, iar noi le apreciem în toată diversitatea lor.

Azi vă prezentăm  o rețetă într-o combinație care vă va răsfăța: prăjitură de morcovi cu sirop de arțar.

Ingrediente pentru prăjitură de morcovi cu sirop de arțar

Pentru prăjituri: – 50g morcov, ras

– 25g unt de migdale

– 30g iaurt de nucă de cocos

– 1 lingură de lapte de migdale

– 30g sirop de arțar

– 30g Zahăr de nucă de cocos

– 30g proteine cu gust de caramel sărat

– 50g făină simplă fără gluten

– 1 linguriță praf de copt

– 2 lingurițe de scorțișoară

– 1/4 linguriță de condimente (all spice sau five spices, de la supermarket)

– 1/4 linguriță praf de ghimbir

Pentru cremă: – 80g iaurt

– 1 linguriță suc de lămâie

– 25g de proteine de caramel sărat

Topping:– Sos de caramel

– Nuci tocate

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 170 de grade Celsius și tapetați o tavă cu hârtie de copt. Radeți morcovul și adăugați-l într-un bol mediu împreună cu untul de migdale, iaurtul, laptele, siropul și zahărul. Amestecați până când se combină și nu există cocoloașe. Adăugați proteinele, făina, praful de copt, scorțișoara, condimentele și ghimbirul și amestecați până când se formează un aluat gros.

Folosiți o lingură (deoarece va fi prea umedă pentru a o tăvăli în bile cu mâinile) pentru a împărți aluatul și a forma 5 fursecuri în tava pregătită. Se modelează prăjiturile de morcovi cu sirop de arțar în mărimea și grosimea dorită. Se introduc în cuptor pentru a se coace timp de 15 minute sau până când devin aurii. Se lasă deoparte să se răcească.

Pentru a face glazura adăugați iaurtul, sucul de lămâie și proteinele într-un bol mic și bateți până când se omogenizează. Împărțiți glazura între cele 5 fursecuri și neteziți. Acoperiți cu un strop de caramel și nuci tăiate deasupra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Easy Vegan Meals (@theeasyveganmeals)

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre