Conopida crocantă la cuptor este o rețetă economică, simplă și rapidă. Avantajul rețetei este că, pe lângă faptul că nu ai mare lucru de preparat – toată munca o face cuptorul – prin coacere conopida își schimbă mult gustul, devenind dulceagă și crocantă. Iar în combinație cu aroma usturoiului, devine un deliciu de nerefuzat.
Ingrediente:
1 conopidă mare , 3 căței mari de usturoi, 80 g parmesan, 80 g pesmet, 20 ml ulei de măsline, sare.
Preparare:
Conopida o tai în buchețele mici, uniforme și o speli bine, apoi o pui într-un castron generos. Poți să folosești și o pungă mare, cu fermoar. Cureți cățeii de usturoi și îi zdrobești cu presa de usturoi. Razi parmezanul.
Preîncălzești cuptorul la 200 de grade C. Ideal ar fi să folosești o tavă anti-aderentă cu margini joase. Poți folosi și hârtie de copt, dacă vrei.
Amesteci usturoiul cu uleiul de măsline. Torni amestecul de ulei și usturoi peste conopidă și amesteci cu o spatulă, până fiecare bucățică de conopidă este acoperită. Adaugi treptat pesmetul și amesteci pentru omogenizare. La fel procedezi și cu parmezanul ras, amestecând pentru a se acoperi conopida uniform.
Sărează (3 – 4 lingurițe), dar ține cont că și brânza folosită este sărată. Așezi conopida în tavă cât mai uniform și o coci la 200 grade C pentru 15 minute. Scoți tava și întorci conopida pentru a se coace uniform pe ambele părți. Mai lași în cuptor pentru 5 minute. Conopida astfel preparată se poate servi împreună cu sosuri pe bază de iaurt.
Sursa: Mamachef.ro
Dramatica poveste a Gloriei Estefan. Și-a ales copacul de care se va spânzura într-o zi
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook