Simona Ionescu / Redactor Șef

Crochete de dovlecei și ricotta cu inimă de brânză. O rețetă care vă va ajuta să slăbiți

Crochete de dovlecei și ricotta cu inimă de brânză. O rețetă care vă va ajuta să slăbiți
Aproape că putem să punem pariu că vă veți îndrăgosti de aceste crochete cu inimă de brânză ce se întinde. Pregătirea lor este foarte ușoară, deoarece trebuie doar să combinați toate ingredientele într-un bol și să amestecați.

Combinația de dovlecei și ricotta dă o consistență aparte acestor crochete. Însă inima de brânză, care de la căldura din tigaie de topește perfect, astfel încțt se va întinde delicios, e ceva cu totul special. Dovlecelul este ingredientul principal în această reţetă şi leguma ideală în regimul hipocaloric, deoarece este bogat în apă, cca.93%, în potasiu, vitamina C şi caroten.

Crochetele de dovlecei sunt absolut delicioase și, mai ales, sănătoase

Puteți folosi zucchini în loc de dovlecei. Combinația de minerale face ca zucchini și frații lor mai decolorați, dovleceii, să fie recomandați în dieta celor care au probleme hepatice sau tiroidiene, având capacitatea de a îmbunătăți metabolismul celular la nivelul acestor organe. Cantitatea mare de potasiu pe care o conțin contribuie la susținerea funcției cardiace și la menținerea unui nivel normal al tensiunii arteriale și al funcției renale. Conținutul de luteină ajută la sănătatea ochilor.

Ingrediente pentru crochete cu inimă de brânză

2 dovlecei mari (aprox. 300 g)

120 g ricotta

2 ouă

30 g parmezan

50 g pesmet

brânză după gust, cum ar fi mozzarella / cașcaval etc.

ulei de măsline extra-virgin după gust

sare după gust

piper după gust

pesmet după gust

semințe de susan după gust pentru pesmet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Al.ta Cucina (@al.ta.cucina)

Mod de preparare

Radeți dovleceii și stoarceți-i bine pentru a elimina excesul de apă. Într-un bol, combinați toate ingredientele: dovleceii, ouăle, ricotta, parmezanul, pesmetul, sarea și piperul. Amestecați totul până când se omogenizează. Formați crochetele și adăugați un cub de brânză în centru, apoi înmuiați-le în amestecul de pesmet și semințe de susan.

Gătiți-le într-o tigaie încinsă cu un strop de ulei până devin aurii pe ambele părți. Sau coaceți-le în cuptor ori în friteuza cu aer la 180 de grade cu un strop de ulei deasupra, timp de 15 – 20 de minute, până devin aurii. Pentru sosul de iaurt, alături de care puteți să le serviți, se combină 100 g de iaurt grecesc neîndulcit, câteva picături de suc de lămâie, ulei, sare și semințe de susan.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre