Peștele nu lipsește de pe nici o masă de Florii, iar aceste două rețete sunt chiar și pentru cele mai sofisticate gusturi. Iată cât de repede se prepară.
Ce spuneți de niște frigărui de pește în stil rusesc? Cu siguranță nu ați gustat așa ceva, dar odată ce o veți face, veți tot repeta experiența. Ingredientele de care aveți nevoie sunt 3 fileuri de cod, 2 linguri cu sos de soia, 2 linguri cu zeamă de lămâie, 1 fir de praz, 1 linguriță cu piper în patru culori, 1 ceapă roșie, 1 bucată de ardei iute, 1 lingură cu pătrunjel, 1 lingură cu mărar, 2 linguri cu zeamă de lămâie, 30 ml ulei.
Mod de preparare
Spălați bine peștele, tăiați în cuburi potrivite și așezați într-un castron. Puneți deasupra piper, zeamă de lămâie, sos de soia și lăsați amestecul la rece, timp de o oră. După ce s-a marinat, scurgeți peștele, înșirați bucățile pe bețe de frigărui care au fost ținute în apă și alternați cu felii de praz.
Puneți pe un grătar încins și uns cu ulei. Se lasă câteva minute pe fiecare parte și trebuie să aveți grijă să nu se lipească. Pentru a obține garnitura, feliați legumele cu grijă și stropiți cu suc de lămâie. Puneți garnitura pe un platou și așezați deasupra frigăruile. Serviți imediat, cu pătrunjel deasupra.
Borș de pește moldovenesc
Înainte de savuroasele frigărui, ar merge și un borș de pește moldovenesc. Ingredientele necesare sunt: cap și coadă de somn, cap și coadă de crap sau novac, un trunchi de șalău, 1-2 carași, 1 ceapă, 1 morcov, ½ de țelină, o ceașca cu pastă de ardei, roșii conservate la borcan, 20 ml ulei, 3 cartofi, verdeață, o lingură cu orez, 1 litru de borș, sare.
Mod de preparare
Spălați bine peștele, porționați, presărați puțină sare și lăsați într-un vas. Legumele spălate se vor tăia mărunt iar rădăcinoasele se pot da pe ochiurile mai mari, apoi se pun la călit în ulei încins. După ce se înmoaie, se adaugă roșiile, pasta de ardei, cartofii tăiați în sferturi, sare.
După cinci minute, puneți apă și lăsați la fiert pentru 30-40 de minute. După ce preparatul este aproape fiert, se pune orezul, pătrunjelul și se mai pune apă. Se mai lasă la fiert, apoi se pune și peștele. Aveți grijă cum amestecați cu lingura, pentru că s-ar putea ca peștele să se rupă. Peștele este fiert, atunci când vedeți că se ridică la suprafață. La final, puneți și pătrunjelul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook