Cum făcea bunica tarte cu cremă de vanilie și fructe

Cum făcea bunica tarte cu cremă de vanilie și fructe
Ce poate fi mai frumos decât să ai pe masă o prăjitură mare și colorată? Sau mai multe prăjituri și mai colorate cu tot felul de fructe. Rețeta pe care vreau să v-o prezint astăzi se făcea și pe vremea bunicilor, dar se pregătește și acum, iar aspectul e și mai frumos fiindcă fructele sunt mai variate și de mai multe culori.

Este vorba despre tarte. O rețetă foarte ușor de făcut și din care ies niște prăjituri foarte atractive, mai ales pentru cei mici care sunt întotdeauna gata să mănânce ceva dulce. Tartele sunt viu colorate, fie că este doar una singură, coaptă într-o formă mare, fie că sunt mini tarte cu fructe.

Câteva sfaturi înainte de a trece la modul de preparare. Pregătiți-vă ingredientele pe masa de lucru, fiindcă untul trebuie să fie moale, iar ouăle e bine ca să stea măcar 20 de minute la temperatura camerei. Dacă v-a rămas amintirea de la bunica sau de la stră-bunica niște forme de tară din metal, din acelea zimțate, le puteți folosi, dacă le ungeți cu puțin unt sau ulei. Dacă nu aveți nici formă mare, nici forme mici, vă sfătuiesc să cumpărați din magazinele Lidl sau Kaufland o tavă special făcută pentru tarte și brioșe mici și niște forme de silicon sau chiar de hârtie. Din ele se va desprinde ușor prăjitura.

Ingrediente

300 g de făină

200 g de unt

100 de g zahăr pudră

coajă de lămâie sau vanilie

un ou întreg sau două gălbenușuri

Mod de preparare

Se pune făina într-un vas, se face loc la mijloc și se adaugă zahărul, aromele, ouăle și untul moale.

Se frământă bine. La început se amestecă totul cu o lingură de lemn și apoi se frământă aluatul pe planșetă cu mâna, după care se lasă la rece. Cel puțin două ore va sta în frigider.

După ce aluatul a stat la rece, îl desfacem și îl întindem cu mâna pe pereții formei unse, acolo unde se va coace prăjitura.

Se încălzește cuptorul, focul va fi potrivit, și se lasă formele la copt pentru circa 25-30 de minute.

Asa arată niște mini tarte coapte în forme de hâtrie

Tarta sau mini tartele se umplu cu cremă de vanilie, apoi deasupra se așează fructele preferate: cireșe, portocale, vișine, struguri, kiwi, pepene galben, căpșuni, fragi sau chiar fructe din dulceață.

Cum se pregătește crema de vanilie

o jumătate litru lapte

200 g zahăr

100 g făină

patru ouă întregi

unt proaspăt cât o nucă

vanilie sau două pliculețe de zahăr vanilat

Se freacă ouăle cu zahărul și untul. Se adaugă făina și pe urmă turnăm câte puțin din laptele care a fost fiert cu vanilie și lăsat să se răcească. Punem vasul pe foc și mestecăm tot timpul până se îngroașe crema și o dăm la rece. Așa cum am spus, se umple tarta cu această cremă, apoi se așează fructele preferate.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre