Până ajungeți la mare, puteți prepara acasă hamsii prăjite, mâncate cu mămăliguță și sos de usturoi.
Cum se fac hamsiile prăjite
La mare, hamsiile prăjite par mai bune pentru că le mâncați după ce ați stat ore bune la soare. Însă, și cele preparate acasă sunt gustoase și vă potolește dorul de mare.
Ingrediente
- 500 grame hamsii/sprot
- 200 grame mălai
- sare
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Îndepărtăm capul și intestinul. Această operațiune nu este obligatorie, cei de la mare de pildă îi prăjesc cu totul.
Trecem din nou prin jet de apă rece.
Imediat îi tăvălim prin mălai astfel încât să fie acoperiți pe toate părțile.
Prăjim peștișorii în baie de ulei la foc iute până ce devin crocanți. Uleiul trebuie să fie bine încins în prealabil.
Servim peștișorii cu mămăliguță și cu sos de usturoi.
Cum se face sosul de usturoi?
Ingrediente
- 1 căpățână de usturoi
- 1 praf sare
- 1 pahar ulei
- 1 linguriță oțet
Mod de preparare
Curățăm usturoiul și îl pisăm.
Îl frecăm cu puțină sare, apoi adăugăm uleiul, în fir subțire, puțin câte puțin și frecăm continuu cu o lingură de lemn în aceeași direcție, ca să nu se taie.
Când sosul a început să se lege adăugăm puțin oțet și frecăm în continuare până se termină uleiul. Sosul trebuie să își tripleze volumul și să fie de consistența unei maioneze.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook