Pentru a pregăti cea mai bună ceafă de porc din lume, fragedă și cu gust inconfundabil de grătar, atunci urmează pașii de mai jos și reușita e garantată. Noi vă propunem să obțineți gustul de grătar fără să ieșiți în curte și să încingeți cărbunii. Ceafa de porc se poate găsi minunat și acasă, în bucătărie. E foarte simplu.
Ingrediente pentru cea mai bună ceafă de porc din lume
felii de ceafă de porc (fără os), cimbru, sare și piper, usturoi, ceapă, vin alb (un strop)
Cum se pregătește cea mai bună rețetă de ceafă de porc la grătar
Pentru a obține inconfundabilul gust de grătar puteți alege o tigaie cu triplu înveliș special, antiaderent, ce conferă efectul de piatră încinsă. Carnea nu se lipește deloc chiar dacă nu folosim ulei sau unt și, în plus, totul capătă un gust delicios de grătar.
Se pune tigaia la încins și apoi adăugăm cu grijă feliile de ceafă de porc. Le rumenim pe o parte, adăugăm sare, piper și cimbru după gust și apoi le întoarcem pe partea cealaltă. Aruncăm în tigaie niște ceapă tăiată în felii cât mai subțiri, dar și câțiva căței de usturoi pisat.
Lăsăm la făcut până ce obținem gradul de rumenire dorit și putem servi cu cartofi prăjiți, cu piure, cu mix de legume sau cu un delicios sos de usturoi.
Sursa: Chefi la cuțite
Tartă pregătită în 5 minute – un cheesecake absolut savuros
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook