O ciorbiță de pui, dreasă cu smântână, așa cum se face în Ardeal: sățioasă și gustoasă. Uite ce îţi trebuie pentru 6 porţii!
Cea mai simplă ciorbă de pui ardelenească
Se face ca orice ciorbă, dar gustul deosebit îl dau sosul de smântână, lămâia și verdeața. Rețetă de la ”Haplea”.
Ingrediente
- un piept de pui dezosat
- 2 morcovi
- un păstârnac
- două cepe
- un ardei gras
- pătrunjel
- 100 ml ulei
- 2 ouă
- 200 ml de lapte
- 200 ml de smântână lichidă
- o lămâie
- condimente.
Mod de preparare
Se taie carnea în bucăți mici, se toacă ceapa, ardeiul gras, păstârnacul și morcovul.
Punem carnea să fiarbă în apă cu ulei și cu sare. Pe măsură ce fierbe, luăm spuma.
Adăugăm ceapa, ardeiul gras și morcovul. Lăsăm pe foc până când se fierb legumele și adăugăm verdeața și ce condimente mai vrem.
Separat, pregătim ingredientele pentru sosul de smântână.
Batem două gălbenușuri de ou și diluăm cu laptele, iar apoi adăugăm smântâna lichidă și zeama de la jumătate de lămâie.
Când ciorba s-a făcut, oprim focul. Lăsăm trei minute, iar apoi luăm un polonic de zeamă și adăugăm treptat în sosul de smântână.
Repetăm procedeul cu încă 2-3 polonice. Amestecăm bine și turnăm amestecul în oală.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook