Cum se face salata de pătrunjel. Vitamina C la maxim

Pătrunjelul provine din sudul Europei și a fost cultivat pentru prima oară în urmă cu 2000 de ani. Acesta a fost inițial utilizat ca plantă medicinață, înainte de a fi consumat că aliment.
Bogat în vitamina C, chiar mai mult decât lămâia, pătrunjelul poate fi un întăritor natural al sistemului imunitar, bun stimulent al sistemului nervos, antiinfecţios, vasodilatator, bun regenerator capilar.
Pătrunjelul este unul dintre cele șapte condimente care lupta împotriva multor bolilor, alături de ghimbir, oregano, scorțișoară, șofran, salvie și ardei roșu iute.
Deseori, pătrunjelul este subapreciat, deși are importante calități nutritive și paleative. Majoritatea oamenilor nu cunosc beneficiile sale și îl folosesc doar pentru a decora diverse tipuri de mâncăruri.
Deși este încă incert când și unde a început să fie consumat pătrunjelul ca și condiment, istoricii presupun că acest lucru s-ar fi întâmplat în Evul mediu, în Europa.
Pătrunjelul este nelipsit din prepararea multor feluri de mâncare, fiind un aliment sănătos. Dar, pătrunjelul poate fi vedetă într-o salată de vară, răcoroasă și gustoasă.
Ingrediente necesare salată de pătrunjel:
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook