Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum se prepară pâinica japoneză tangzhong

Cum se prepară pâinica japoneză tangzhong
În această perioadă internauții sunt foarte atenți la bucătăria asiatică. De la prăjiturica din zahăr ars inspirată din Jocul calamarului, serialul difuzat de Netflix, europenii au descoperit și alte bunătăți din celălalt continent.

Elastică și gustoasă, pâinica japoneză tangzhong a intrat rapid în preferințele gurmanzilor. Iar prepararea ei nu e complicată deloc.

Ingrediente pentru pâinica japoneză tangzhong

430 g făină de pâine

15 g zahăr

9 g sare

1 ou mare

150 g lapte integral

65 g cremă de brânză, grasă

12 g drojdie proaspătă

40 g unt nesarat

180 g mozzarella

1 ou

Mod de preparare

Adăugați toate ingredientele pentru aluatul principal, cu excepția untului, în vasul unui mixer cu suport prevăzut cu un cârlig pentru aluat. Frământați timp de 10 minute la viteză scăzută.Adăugați untul tăiat cubulețe și înmuiat, pe rând. Odată ce a adăugat tot untul, amestecați timp de 10 – 20 de minute.

Transferați într-un castron ușor uns cu ulei și lăsați să dospească, la cald,  timp de aproximativ 90 de minute sau până când își dublează volumul. Odată ce s-a dublat, loviți aluatul pentru a se dezumfla. Împărțiți în 9 bucăți egale și rulați în rondele. Folosiți un sucitor pentru a aplatiza rondelele de aluat.

Puneți câte 20 g brânză în mijlocul fiecărei bucăți și înfășurați aluatul în jurul ei pentru a sigila. Modelați bile uniforme. Puneți pe o tavă de copt tapetată și lăsați încă 60 de minute pâinicile să crească, într-un loc cald. Ungeți pâinicile cu un ou amestecat și coaceți la 180 grade C timp de 12-15 minute. Opțional, puteți presăra deasupra diverse topinguri puse în unt topit ( ierburi aromate, chimen, mac).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Foood Kings (@fooodkings)

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre