Te învățăm să faci cel mai râvnit dulce al momentului. Prăjiturica Coreea din Squid Game e irezistibilă

Te învățăm să faci cel mai râvnit dulce al momentului. Prăjiturica Coreea din Squid Game e irezistibilă
Zilele acestea rețelele sociale sunt invadate de video-uri cu experiența utilizatorilor din toată lumea pregătind dulciuri.  Nu e vorba de orice fel de dulciuri, ci o o anume prăjiturică – bomboană.

Prăjiturica Coreea e irezistibilă, e cel mai râvnit dulce al momentului, iar noi te învățăm să o prepari. E atât de simplu că nu o să îți vină să crezi. Iată, așadar, rețeta extrem de simplă a prăjituricii Coreea, adusă de peste mări și țări.

Ingrediente pentru Prăjiturica Coreea

Pentru fiecare prăjiturică – bomboană aveți nevoie de următoarele ingrediente: o linguriță și jumătate de zahăr și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. Veți doza ingredientele în funcție de câte dulciuri doriți să preparați.

Acest dulce a devenit celebru în urma filmului Squid Game, care se difuzează pe Netflix și a creat o adevărată isterie mondială. În original se numește Dalgona și este o bomboană de zahăr ars.

Mod de preparare

Puneți zahărul într-o lingură mai mare, metalică, și încălziți-l la foc mic, la aragaz. Amestecați constant cu un bețișor până când zahărul se topește.  Când s-a topit, adăugați un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu în zahăr și amestecați energic până când totul este bine omogenizat. Rezultă un caramel ușor spumat.

Prăjiturica Coreea e aproape gata. Turnați zahărul topit pe hârtie de copt și apasați-l cu o formă de prăjituri. Nu de tot, doar cât să rămână urma în zahăr. Lasă puțin prăjitura la răcit la temperatura camerei.

Dacă doriți să preparați mai multe astfel de prăjiturici, folosiți o tigaie antiaderentă pentru preparare.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre