Nimic nu este mai bun într-o zi toridă de vară. O băutură cu fructe și gheață are efecte imediate. Te răcorești, te hidratezi și consumi vitamine. Unul din cele mai importante ingrediente îl reprezintă gheaţa. Dă savoare şi propeţime băuturii.
Cum te răcorești vara. Ajută o băutură gustoasă
O băutură rece și gustoasă în zile calde este o binecuvântare. Puteți face acasă, cu fructe de sezon, lămâie, gheață.
Ice tea cu piersici şi cimbru
Ingrediente
- 1 litru de apă fiartă
- 2-3 pliculeţe de ceai alb sau verde
- 6 piersici coapte, tăiate cubuleţe
- 5-6 crenguţe de cimbru proaspăt
- 250 ml apă
- 80 gr zahăr brun
Mod de preparare
Se prepară ceaiul separat din pliculeţele de ceai şi apa fierbinte. Se lasă la răcit.
Într-o cratiţă, se pun piersicile, crenguţele de cimbru şi zahărul. Se lasă la fiert pentru 20 minute. După ce piersicile s-au înmuiat şi au consistenţa unui piure, se strecoară printr-o sită fină tot conţinutul. Se lasă la răcit.
Se împart cuburile de gheaţă în pahare. Se toarnă în fiecare câte 1 sfert din cantitatea de sirop şi 1 sfert din cantitatea de ceai. Se orneză cu felii de piersici şi lămâi şi crenguţe de cimbru proaspăt.
Limonadă roz
Aproape oricine știe să facă limonadă. Dar dacă mai este și de culoarea roz pare și mai bună.
Ingrediente
- 230 gr zmeură proaspătă sau congelată
- 60 gr zahăr brun
- Sucul de la 4 lămâi
- 1 l apă rece plată sau minerală
- 230 gr de cuburi de gheaţă
- frunze mentă proaspătă
- zmeură proaspătă
- felii de lămâie
Mod de preparare
Zmeura şi zahărul se pun la fiert, timp de 4-5 minute, până când compoziţia se lichefiază. Conţinutul se strecoară apoi printr-o sită fină până când rămân doar sâmburii mici de zmeură.
Se lasă la răcit. Într-un recipient încăpător de limonadă se amestecă siropul de zmeură, cu sucul de lămâie şi apa rece. Se omogenizează bine.
Se împart cuburile de gheaţă în pahare, apoi se adaugă limonada, câte o zmeură şi se ornează cu frunze de mentă.
Mojito
Pune într-un pahar puțin suc de lime, zahăr și mentă. Pisează amestecul cu un pistil, astfel încât menta să își lase aroma, fără a strivi frunzele. Adaugă apoi apă minerală și amestecă cu o linguriță pentru a dizolva zahărul. Adaugă rom și cuburi de gheață.
Sangria cu miere
Este nevoie de vin roșu, apă minerală și multe cuburi de gheață. Taie portocală și lămâie (fără sâmburi, fără coajă) în felii-cercuri. Adaugă și fructe de pădure și îndulcește totul cu miere.
Fresh
Sucurile naturale, din fructe proaspete, sunt pline de energie și vitamine. Trebuie să storci fructele preferate, cele care lasă zeamă, și să adaugi gheață. Se pot face multe combinații, portocale + gref, portocale + banane, măr + kiwi. Sursa: damndelicious.net
Limonadă de casă cu flori de soc. Băutura răcoritoare din vremea bunicii
Cea mai veche băutură alcoolică din lume are 7000 de ani. Se face și azi
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook