Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum verificați dacă orezul e natural sau nu. Faceți testul focului, al apei și al zdrobirii

Cum verificați dacă orezul e natural sau nu. Faceți testul focului, al apei și al zdrobirii
Un pilaf sau un orez cu lapte este o binecuvântare pentru oricine. Pentru a fi convinși că avem orez natural și nu din plastic, e nevoie să-l verificăm.

În ultima perioadă, din nefericire, pe piață nu se găsește doar orez natural. Pentru a preîntâmpina eventualele probleme, e important ca acesta să fie verificat.

Cum verificați dacă orezul e natural sau nu. Faceți testul focului, al apei și al zdrobirii

Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că în supermarketuri se vinde și orez din plastic. Cum ne dăm seama dacă e natural sau nu? Cu testul focului, al apei și al zdrobirii. Prima dată se pune o lingură cu orez într-un pahar cu apă rece. Dacă orezul rămâne pe fundul paharului, însemnă că este ceea ce trebuie. Dacă veți că orezul începe să plutească, aruncați-l imediat.

Aprindeți câteva boabe

Pentru cel de-al doilea test aveți nevoie de orez și o brichetă. Aprindeți câteva boabe, iar dacă acestea miros a plastic și ard imediat, e o mare problemă. Puteți și să zdrobiți câteva boabe de orez. O pudră fină arată că e orez natural, dar dacă acesta are o nuanță gălbuie, e plastic curat.

Dacă face mucegai, e natural

De asemenea, specialiștii vă îndeamnă să gătiți orezul, apoi să puneți într-o farfurie și să lăsați câteva zile pe masă. Veți vedea că orezul e natural dacă va face mucegai. Din păcate, orezul sintetic, fabricat dintr-o combinație de rășină sintetică, plastic și amidon de cartofi este extrem de dăunător pentru sănătate. Consumat zilnic, vă poate aduce boli incurabile.

Cum se păstrează orezul

Orezul face parte din categoria alimentelor care nu se strică, așa că poate fi păstrat chiar și 20 de ani, fără să-și piardă valoarea. Cea mai bună temperatură de păstrare a orezului este de 4-5 grade Celsius. Cel mai util ar fi ca orezul să fie păstrat în recipiente de sticlă. Nu îl țineți niciodată în punga în care l-ați cumpărat.

Sursă foto: suflet in bucatarie

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre