Pentru acest desert minunat vom avea nevoie de o formă din silicon sau o tavă de sticlă pentru coacere. De asemenea, e util să căutați jeleu cu arome, pentru că acest desert e deopotrivă o desfătare vizuală, nu numai gustativă.
Ingrediente:
2 sau 3 pachete de jeleu praf , apă, fructe la alegere ( banane, nectarine, mere).
Preparare desert:
Vom avea nevoie de 2 sau 3 pachete de jeleu praf. Ne vom conduce după rețeta jeleului de pe pachet. Se începe cu dizolvarea primului pachet de jeleu la 400 ml apă fierbinte. Se amestecă timp de 2 minute compoziția și apoi se lasă să se răcească.
De ce e periculoasă înghețata
Jude Law, schimbare de look incredibilă! E de nerecunoscut
Între timp se pregătesc fructele. Se taie cuburi mici doar nectarinele. Putem folosi fructe, atât cât dorim. Cantitatea lor depinde de mărimea vasului în care vom pregăti jeleul. Când compoziția de jeleu s-a răcit, se toarnă în forma de silicon și se presară deasupra nectarinele tăiate.
Apoi puneți forma la frigider pentru două ore. Cu câteva minute înainte acestei perioade,. Preparați al doilea plic de gelatină, apoi tăiați restul fructelor. Scoateți forma din frigider, puneți deasupra al doilea jeleu și peste alte fructe, tăiate în cuburi mai mici.
Punem forma în frigider pe 4 ore, după care desertul îl putem servi. Desertul se răstoarnă pe un platou, dar înainte de aceasta o punem cîteva secunde într-un vas cu apă caldă, pentru ca să se desprindă ușor jeleul de pereții tăvii. Desertul se servește tăiat felii.
Sursa: Bunica.md
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook