Simona Ionescu / Redactor Șef

Desertul care se mănâncă în secunda în care e gata: Prăjitură turnată cu mere

Desertul care se mănâncă în secunda în care e gata: Prăjitură turnată cu mere
Altceva mai bun nu s-a mai pomenit. Această minunată prăjitură este un desert de casă care se prepară și se termină aproape instantaneu.

O prăjitură turnată cu mere este deliciul oricărei mese de duminică în familie. Probabil mulți dintre voi ați gustat-o, mai întâi preparată de vreo bunică. Apoi ați învățat să o pregătiți. Dar azi avem sfaturi și trucuri utile. Ceea ce e cu adevărat util e că prăjitura aceasta se poate pregăti în timp ce preparați și alte feluri de mâncare. E așa de simplă, că se face printre.

Ingrediente pentru Prăjitură turnată cu mere

Blat: 9 linguri zahăr, 9 linguri ulei, 9 linguri lapte, 12 linguri făină, 2 ouă mari, 1 plic praf de copt, 7 grame vanilie după preferință (2 pliculețe zahăr vanilat sau o lingură extract vanilie), ½ linguriță sare

Mere: 1.2 kg mere, 2-3 linguri zahăr sau mai mult, dacă va plac merele în prăjitură să fie mai dulci, 2 linguri ulei, scorțișoară după gust, ½ pentru o aromă discretă, nu foarte puternică

Mod de preparare

Prima dată ne ocupăm de mere. Acestea se spală, se curată de coajă și se dau pe răzătoarea mare. Într-o crăticioară se pun merele zahărul și uleiul și se dau la foc potrivit până ce scade tot sucul ce îl elimina în timpul gătirii. Se lasă la răcit, când sunt reci se adaugă peste ele scorțișoară și se amestecă bine.

Într-un bol amestecăm făină cu praful de copt și dăm deoparte. Separat într-un alt bol se amestecă ouăle cu zahărul, apoi laptele și uleiul. Amestecăm bine până ce zahărul este topit. Tot acum se adaugă vanilia dacă se folosește. Adăugăm amestecul de lichide peste făină și amestecăm ușor până la omogenizare. Aluatul obținut trebuie să fie precum cel de clătite doar puțin mai gros.

Preîncalzim cuptorul la 180° C și pregătim o tavă cu hârtie de copt. ½ din aluatul obținut merge în tavă și apoi la cuptor pentru circa 10 minute sau până prinde consistenață și poate susține merele deasupra. Scoatem tava din cuptor, peste prima parte de blat adăugăm merele și le întindem pe toată suprafață blatului. Turnam deasupra aluatul rămas și băgăm din nou la cuptor până ce se rumenește bine deasupra sau trece testul cu scobitoarea. Circa 30 de minute are nevoie prăjitura turnată cu mere pentru a fi gata.

Mai multe detalii despre cum se prepară această delicioasă prăjitură, găsiți aici, pe The Lemon Flavour.

Sursa (inclusiv foto): The Lemon Flavour

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre