Mai avem o veste bună: nucile și alunele au efecte antidepresive, datorită conținutului mare de acizi grași Omega-3. Dacă v-ați gândit la alunele prăjite și sărate când ați văzut titlul dietei, vă anunțăm că ați greșit. Alunele și nucile se mănâncă în stare crudă în cadrul dietei.Pentru că e cald, vă recomandăm să le păstrați la frigider și să le porționați în recipiente mici, care să vă fie ușor la îndemână.
În general vă recomandăm să evitați consumul nucilor și alunelor prăjite (și sărate), deoarece în timpul preparării acestea își pierd o mare parte din proprietățile nutritive. De asemenea, grăsimile lor se oxidează, producând substanțe cancerigene. Dar și mai rău decât atât e că, prin prajire, alunele și nucile dobândesc un indice glicemic mai mare care crește riscul depunerii de grăsimi. Alunele și nucile sărate sunt de asemenea periculoase pentru dietă deoarece cresc retenția de apă și cresc tensiunea arterială.
Cum se ține dieta cu nuci și alune
Mic dejun – salată de roșii cu ulei de măsline și bucățele de migdale, o felie de pâine neagră și cafea sau ceai.
Prânz – struguri și un pumn de nuci sau un măr un măr și un pumn de alune
Gustare – supă de legume sau o salată cu morcovi și iaurt și un pumn de alune sau nuci
Cină – supă de cartofi cu mărar, salată cu ulei de măsline, orice tip de nuci și un pahar de suc din legume (roșie, morcov sau dovlecel) / supă de broccoli, salată de ciuperci cu smântână, nuci la alegere, struguri sau prune, un suc natural de fructe.
În cadrul dietei cu nuci și alune, cantitatea ideală pentru o gustare este de 50 – 60 de grame, adică aproximativ câte intră într-un pumn. Pentru a avea rezultate cât mai bune este foarte important că acestea să fie mestecate foarte bine înainte de a fi înghițite, pentru a ajuta cât mai mult procesul de digestie și pentru a atrage mai repede la senzația de sățietate. De preferat este să le mănânci crude, însă, în cazul în care nu le poți consuma așa, combină-le cu brânzeturi sau orice alte feluri de mâncare care îți plac.
Sursa foto: Pixabay / Explorer Bob
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook