Bunicile nu au uitat nici astăzi de celebrele frigănele. Cum să le faceți mai pufoase și mai apetisante.
Trucuri pentru frigănele delicioase ca la bunica. Este cel mai minunat desert
Frigănele cu lapte și ou? Ne lasă gura apă, așa că e momentul să ne reîntoarcem în vremea copilăriei. De data asta, putem să facem mici schimbări în rețetă, iar frigănelele vor fi și mai gustoase. De exemplu, putem înlocui laptele cu smântână și putem adăuga în compoziție puțină scorțișoară și vanilie. În plus, ca să arate și mai bine, le putem decora cu ciocolată topită, dulceață, frișcă sau fructe proaspete, precum banane, zmeură sau căpșuni.
Sau, puteți opta pentru frigănele picante, caz în care se adaugă în lapte sare și piper, dar și brânză sărată și mărar tocat foarte mărunt. Sau, le puteți încerca pe cele cu cașcaval… Vă recomand să le mâncați cu o mâncare de mazăre sau, pur și simplu, cu o ceașcă de ceai bun.
Frigănele tradiționale
Pentru a obține celebrele frigănele avem nevoie 500 ml lapte, 2 ouă, 50 g zahăr, 2 linguri cu zahăr vanilat, 150 g unt, 8-10 felii de pâine, zahar pudră pentru servit. Pentru început, se pun ouăle într-un vas alături de cele două tipuri de zahăr. Se bat bine cu telul. Turnați apoi laptele și amestecați în continuare.
Tăiați feliile de pâine mai gros și treceți prin lapte. Într-o tigaie se pune la topit unt și puțin ulei. Atenție! Nu puneți prea mult unt, adăugați când aveți nevoie pe măsură ce frigănelele se vor coace. Pentru a nu se îmbiba cu mult ulei, se lasă focul mare. Se pun feliile în tigaie și se prăjesc pe ambele părți. În final, se scot și se presară cu zahăr vanilat.
Frigănele sărate cu cașcaval și roșii
Ingredientele necesare pentru frigănelele cu cașcaval sunt 4 ouă, 8 linguri cu lapte, sare, piper, 3-4 roșii, 1 pâine mai veche, caşcaval ras, ulei pentru prăjit. Mixați ouăle cu laptele, sarea şi piperul. Tăiați mai gros feliile de pâine și introduceți în amestec. Puneți ulei la încins și prăjiți pe ambele părți. Așezați pe un platou, puneți pe fiecare o felie de cașcaval, apoi o roșie și presărați deasupra cașcaval ras. Mai băgați 30-40 de secunde la cuptorul cu microunde sau in tigaia cu capac, ca să se topească un pic și cașcavașuș de deasupra.
Sursă foto: retete-usoare
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook