Simona Ionescu / Redactor Șef

Dovleac la cuptor, cu ulei de măsline și usturoi, deliciul toamnei. Rețeta de care nu vă mai despărțiți

Dovleac la cuptor, cu ulei de măsline și usturoi, deliciul toamnei. Rețeta de care nu vă mai despărțiți
Asezonat cu ulei de măsline, usturoi și pudră de chili, dovleacul la cuptor este o garnitură minunată care poate fi servită în locul cartofilor prăjiți.

Când vă gândiți la dovleac vă vine în minte doar celebra plăcintă? E momentul să încercați un extraordinar dovleac la cuptor, cu ulei de măsline, usturoi și pudră de chilli. E pur și simplu un deliciu, pe care îl puteți consuma ca atare sau alături de o bucată de friptură. Iată cât de simplă e rețeta.

Trucuri pentru cel mai bun dovleac la cuptor

Pentru un gust irezistibil, folosiți dovleci mai mici, care sunt mai aromați și ulei de măsline extravirgin. Puteți înlocui pudra de chili cu boia afumată, gustul este fantastic. În caz că nu doriți ulei de măsline, puteți folosi cu încredere unt topit.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti un minunat dovleac la cuptor, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 dovleac cu zahăr, 2 linguri cu ulei de măsline sau unt topit, ½ linguriță cu sare, 1 linguriță cu praf de usturoi, 1 linguriță cu praf de chili sau boia afumată.

Mod de preparare

Încălziți cuptorul în poziția cea mai joasă. Tapetați cu hârtie pergament rezistentă la temperaturi înalte. Spălați și uscați dovleacul. Pentru a se înmuia, puteți pune timp de un minut la cuptorul cu microunde. Cu grijă, folosind un cuțit foarte ascuțit tăiați dovleacul în jumătate.

Folosiți o lingură mare de metal pentru a îndepărta pulpa și semințele. Dacă doriți, păstrați semințele pentru a face semințe de dovleac prăjite. Tăiați fiecare jumătate de dovleac în patru felii lunare, aruncând capetele.

Se lasă la cuptor în jur de 30 de minute

Cu ajutorul unui curățător de legume, îndepărtați coaja, apoi tăiați fiecare felie de dovleac în cuburi. Se pun cuburile de dovleac într-un castron mare, se adaugă uleiul de măsline, sarea, pudra de usturoi și pudra de chili.

Folosiți o lingură mare sau mâinile pentru a acoperi uniform bucățile de dovleac. Așezați cuburile de dovleac într-un singur strat pe foaia de copt pregătită. Coaceți până se înmoaie, aproximativ 30 de minute, amestecând-le la jumătatea timpului. Serviți imediat.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre