Simona Ionescu / Redactor Șef

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru nu merg la farmacie. Cum se prepară leacul cu păpădie

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru nu merg la farmacie. Cum se prepară leacul cu păpădie
De când s-au mutat la țară, Dragoș Bucur și Dana Nălbaru trăiesc conectați cu natura, iar acest lucru se vede și în numeroasele noi tabieturi pe care și le-au însușit. Bunăoară, nu mai merg la farmacie, își prepară singuri leacuri, în fiecare anotimp. Acum e sezonul păpădiei.

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru nu mai au nevoie să meargă la farmacie, își prepară singuri leacuri de păpădie și din alte ingrediente, în funcție de anotimp și sunt sănătoși – tun. Acest lucru le permite să lucreze în gospodărie plini de voioșie. Zilele trecute, actorul Dragoș Bucur a dezvăluit cum își plimbă el soața cu tractorașul, ca să planteze răsadurile, în timp ce îi cântă un șlagăr celebru de acum mai bine de 30 de ani.

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru nu au nevoie de farmacie

Dacă în iarnă, celebrul jurat de la Românii au talent le dădea fanilor săi rețeta de leac cu turmeric și usturoi pentru creșterea imunității, acum oferă o nouă privire asupra modului în care își menține familia sănătoasă. Deducem că nu prea mai ajung să se trateze de afecțiuni, pentru că au decis să le prevină.

Dragoș Bucur a arătat că el și familia au cules păpădii proaspete. Are planuri serioase cu ele și le-a și pus în practică.

„Păpădii din livada mea și miere de la vecinul. Dacă tot le-avem și sunt bune, de ce să fugim de ele?”, transmite Dragoș Bucur.

Cum se prepară leacul cu păpădie

Maceratul de păpădie cu miere este un tratament naturist care ajută la curățarea sângelui, a ficatului și rinichilor. Toate acestea cresc imunitatea. Ca să îl preparați, trebuie doar să luați exemplul lui Dragoș Bucur. Se culeg 60 de grame de flori de păpădie dintr-o zonă cât mai puțin atinsă de poluare. Mai aveți nevoie de 800 de grame de miere.

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru nu merg la farmacie. Cum se prepară leacul cu păpădie
Ca să preparați macerat de păpădie aveți nevoie de 60 de grame de flori ale plantei și 800 de grame de miere (Foto: Instagram)

Într-un borcan se așază în straturi mierea și florile de păpădie, începând cu un strat de miere, pe fundul borcanului. Apoi, alternați straturile până se umple borcanul. Acesta se închide cu un capac și se lasă la macerat 15 – 30 de zile, într-un loc răcoros, aerisit și întunecat.

Este recomandat să verificați zilnic borcanul. Când mierea începe să-și schimbe compoziția și devine prea lichidă, maceratul nostru este aproape gata. E important ca procesul de macerare să dureze minimum două săptămâni. Când maceratul este gata, acesta se strecoară printr-un tifon și se pune într-un recipient de sticlă curat, apoi se va depozita obligatoriu la rece, la frigider, închis ermetic.

Poate fi consumat ca atare, de 2 – 3 ori pe zi, câte o lingură pe stomacul gol, respectiv cu 30 de minute înainte de masă. Foarte importantă este administrarea dimineața, pe stomacul gol. De asemenea, poate fi consumat și ca băutură răcoritoare, amestecat cu apă. Maceratul trebuie consumat într-un interval de 3 – 6 luni.

Citește și:

Dragoș Bucur s-a apucat să spargă prin casă. „Sângele apă nu se face”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *