Simona Ionescu / Redactor Șef

Dulceață și sirop de vișine ca la mama acasă. Rețeta de care vă veți îndrăgosti

Dulceață și sirop de vișine ca la mama acasă. Rețeta de care vă veți îndrăgosti
E vremea dulcețurilor și a gemurilor, iar dulceața de vișine nu poate lipsi din cămara gospodinelor. Aveți la dispoziție o rețetă senzațională și în același timp veți pregăti și un delicios sirop de vișine.

Ce spuneți de o porție de clătite cu dulceață de vișine din belșug, ca în vremea copilăriei? Iată rețeta de care se vor îndrăgosti toți cei care vor gusta din cea mai bună dulceață. În plus, odată cu aceasta veți pregăti și o minune de sirop de vișine.

Ingredientele necesare

Potrivit informațiilor oferite de www.lauralaurentiu.ro, pentru dulceața și siropul de vișine, pregătite odată, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2,7 kg. de vișine curățate de sâmburi, 2,7 kg. de zahăr, 2 plicuri cu sare de lămâie sau zeama a două lămâi mai mari. Aveți grijă să cântăriți vișinele după ce ați scos sâmburii.

Ustensile de care aveți nevoie pentru pregătirea dulceții

Pentru ca dulceață să fie perfectă, e important să o alegeți o cratiță largă și mai puțin înaltă. De asemenea, vă este util și termometrul de patiserie, care vă va folosi și la pregătirea altor bunătăți. De asemenea, veți avea nevoie de sticle și borcane foarte bine spălate și sterilizate.

Mod de preparare

Spălați foarte bine fructele în apă rece și scoateți sâmburii, apoi cântăriți fructele. Puneți vișinele în cratiță și adăugați zahărul. Nu amestecați, acoperiți cratiță și lăsați așa timp de 24 de ore pentru ca vișinele să lase siropul dorit. A doua zi adăugați sare de lămâie și amestecați ușor.

Sarea de lămâie se folosește pentru ca dulceața să nu se zaharisească. Cratița se pune la foc și se aduce la punctul de fierbere. Se lasă vișinele să fiarbă, se așteaptă două minute, apoi se scot vișinele cu o spumieră și se pun într-un castron.

Culegeți spuma

Siropul de vișine care a rămas în cratiță se fierbe în continuare și se ia spuma care se formează. Siropul se va fierbe până la temperatura de 106 grade Celsius. Dacă nu folosiți termometrul, puneți câteva picături pe o farfurie care a fost ținută în congelator. Dacă se formează perle micuțe care nu se împrăștie, opriți focul și puneți cratița deoparte.

Cum se îmbuteliază siropul

O parte din siropul fierbinte se va pune în sticle sterilizate, care se așează pe o suprafață metalică, ca să nu se spargă sticla sau într-o tavă. Scoateți sirop cât doriți de densă să fie dulceața. Puneți imediat dop etanș la sticle, lăsați la răcit și puneți apoi sticlele în cămară.

Adăugați vișinele în siropul care a rămas în cratiță, dați drumul la foc și mai lăsați în jur de 12-15 minute. Verificați și consistența dulceții folosind o farfurie în care puneți o linguriță cu produs. Dacă dulceața este prea lichidă, puteți să mai puneți puțin la fiert. Ulterior depozitați în borcane de sticlă, închideți etanș, lăsați la răcit și depozitați în cămară.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre