Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta de sezon a olandezilor. Conține căpșuni și arată senzațional

Rețeta de sezon a olandezilor. Conține căpșuni și arată senzațional
Suntem în plin sezon al căpșunilor și ar fi păcat să nu testați cât mai multe rețete cu aceste fructe. Căpșunile sunt un fruct ideal de consumat inclusiv pentru cei care țin dietă sau suferă de boli metabolice, cum ar fi diabetul. Fructele au doar 33 de calorii per suta de grame.

Rețeta de sezon a olandezilor cu căpșuni arată senzațional. Parcă ar fi un volan înfoiat de vânt. Se numește Dutch Baby (bebelușul olandez) și e un fel de clătită uriașă care se coace la cuptor. După ce veți prepara rețeta, prăjitura va deveni vedetă în bucătăriile voastre. Este un desert care va satisface întreaga familie. Se servește cu căpșuni proaspete și frișcă, este o delicatesă ce pare să vină din rai.  

Numită uneori și clătită germană, bebelușul olandez este o clătită mare, pufoasă, cât să sature întreaga familie, servită cu cremă. Dacă nu ați mai preparat până acum această prăjitură, veți fi încântați să descoperiți cât de specială este. Și simplă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olga Maj (@olgamaj_jestem)

Cum se prepară rețeta de sezon a olandezilor

Ingrediente pentru o tavă mare: 160 g făină de grâu, 240 ml lapte, ușor încălzit, 2 linguri de zahăr pudră, 1/2 linguriță de sare, 8 ouă la temperatura camerei, 1 lingură de unt (pentru uns tava)

În plus: zahăr pudră, căpșuni, frișcă

Mod de preparare:  preîncălzim cuptorul la 220°C, împreună cu tava, folosind funcția de ventilație – dacă nu aveți această funcție, setați la căldură sus-jos. În timp ce cuptorul se încălzește, într-un bol, amestecăm făina, zahărul și sarea. Adăugăm, apoi, laptele și amestecăm cu un tel până obținem o masă omogenă. Adăugăm și toate cele opt ouă și amestecăm din nou. Dacă dorim, putem trece aluatul printr-o sită pentru a elimina eventualele cocoloașe și pentru a obține un aluat fin și mătăsos.

După ce s-a preparat aluatul, deschidem cu grijă cuptorul și ungem tava cu unt. Turnăm apoi aluatul în tava aflată în cuptor și coacem Dutch Baby timp de 15 – 20 de minute. Între timp, prin geamul aragazului, urmărim clătita: când este crescută și aurie, este gata. În timpul coacerii, nu deschidem cuptorul. În final clătita se acoperă cu căpșuni, frișcă și zahăr pudră.

Sursa. Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre