Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne-a surins într-un mod plăcut cu o interesantă rețetă de dulceață de vișine cu ciocolată neagră.
Ingrediente pentru Dulceață de vișine cu ciocolată neagră
1 kg vișine fără sâmburi
1 kg zahăr
100 gr ciocolată amăruie cu peste 75% cacao
zeama de la 1/2 lămâie
opțional, 1 linguriță lichior de vișine
Mod de preparare pentru Dulceață de vișine
Recomandat ar fi ca vișinele să fie amestecate cu zahărul, de cu seară și păstrate la rece, sau cu cel puțin 2 ore înainte de a fierbe dulceața. În acest mod, nu mai avem nevoie de apă pentru a fierbe siropul, pentru că vișinile vor lăsa propiul sirop aromat și delicios. A doua zi, punem vasul cu vișinile la foc, adăugăm și zeama de lămâie și fierbem dulceața la foc mic, aproximativ 20-30 de minute.
Nu uităm pe parcursul fierberii să înlăturăm spuma care se formează. La finalul fierberii dulceței de vișine, adăugăm ciocolata răzuită, și, opțional, puțin lichior de vișine. De menționat că dacă doriți ca fructele să-și păstreze forma și să rămână ferme, puteți folosi zahăr mărgăritar gelifiant! Cu acest tip de zahăr dulceața va fi gata în patru minute. Punem dulceața de vișine fierbinte în borcanele sterilizate, le înfiletăm imediat capacele și le învelim în pături pentru a se răci lent.
Sursa foto: Pixabay
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook